Nakupovat a prodávat firmy? Proč ne!

pondělí
13.12.2010
I na nákupu a prodeji společností se dá postavit byznys. Důkazem je celosvětová franšízová síť National Business Brokers.
 

Společnost National Business Brokers (NBB) působí v oblasti zprostředkování nákupu a prodeje firem, jejich oceňování a také v poradenství pro firemní ekonomiku. Prostřednictvím svého webu nabízí propracovaný systém prodeje firem po celém světě, včetně několika českých podniků.

V ČR byla založena prozatím první pobočka NBB, kterou vlastní master franšízant pro Českou republiku pan Richard Skyva. Jelikož jde o velmi specifickou záležitost, u zájemců se předpokládá výrazná osobnost, znalosti z oborů ekonomie a finance, jazyková vybavenost a znalost místního prostředí. „Výběr osobnosti franšízanta je důležitý pro celou naši síť, a proto nemůže být franšíza udělena jakémukoliv zájemci. O to je pak celý proces náboru nových franchisantů náročnější a zdlouhavější,“ upřesňuje přísná kritéria výběru potencionálních zájemců o licenci Richard Skyva. V horizontu několika let společnost plánuje otevřít 7 – 10 nových franchisových poboček v celé ČR. V příštím roce chystá expanzi do Prahy a Brna.

Společnost franšízanta podpoří v zaškolení včetně umožnění školení v zahraničí. Letos se stejně jako v minulých letech konalo setkání všech franchisantů v portugalském Portu, kdy součástí programu byla také návštěva tamního fotbalového stadionu. Kromě zaškolení získá franchisant také přístup do celosvětové databáze firmy, kvalitní marketingovou podporu a zařadí se mezi brokery z 25 zemí světa.

Češi mnoho let budovali, nyní nastává doba prodeje, slučování, kupování konkurence, vzniká prostor pro nové začátky nebo naopak čas zaslouženého odpočinku. „Nakupovat a prodávat firmy by měli především Češi, protože oni rozumí specifikům českého trhu i české mentalitě. Většina klientů prodává svoji společnost jednou za život, to je důvod k tomu vybrat si pro tento účel správného partnera. Díky své celosvětové síti naopak nabízíme investorům z České republiky nekonečné množství mezinárodních investičních příležitostí,“ vysvětluje Richard Skyva široké možnosti uplatnění franchisantů.

Více informací získáte v katalogu níže.