Mobilní domy jako alternativa bydlení si získaly své zastánce

pondělí
20.12.2010
Rozhovor týdne se Zdeňkem Spáčilem, jednatelem franšízové sítě MARVEL-INTERNATIONAL spol. s r.o., leaderem na trhu s mobilními domy.
 

S franchisingem jste začali před rokem, jak ho hodnotíte?
Začátkem roku 2010 jsme začali jednat s 1. franchisantem o otevření provozovny v Sadové. V červnu jsme pak otevřeli 1. franchisovou pobočku a současně jsme na ní začali testovat pilotní projekt prodeje mobilních domů na principu franchisingu. Nyní tento projekt po půl roce provozu hodnotíme a výsledky jsou velmi pozitivní. Proto jsme se rozhodli pro další expanzi. Otevření dalších poboček plánujeme na příští rok v regionech jako Praha, Jižní, Severní a Západní Čechy a Slovensko.

Jaké výhody přináší franchising Vám i franchisantovi?
Z hlediska metody podnikání hodnotím franchising jako přínosný pro obě strany. Partnerovi nabízíme jedinečné know-how, pravidelné školení a podporu v marketingových aktivitách. A to je v oblasti mobilního bydlení velmi důležité, protože jsme vlastně průkopníky podnikání v tomto oboru u nás i na Slovensku. Našemu 1. franchisantovi jsme vytvořili kompletní zázemí například v podobě přesně zpracovaného provozního manuálu, a proto jeho start v netradičním byznysu s mobilními domy byl jednodušší a rychlejší. Rádi tímto způsobem podpoříme všechny franchisanty.

Pro koho jsou mobilní domy zejména určeny?
Tím, jak se stává bydlení stále dražším, hledají lidé jiné alternativy, jednou z nich jsou právě mobilní domy, které splňují veškeré nároky na komfort a současně jsou cenově přijatelné. Stále ovšem platí, že v ČR nacházejí největší uplatnění v oblasti rekreačního bydlení, kde se staly výhodnou alternativou chat a chalup. A kde jinde by měla být perspektiva pro podnikání s mobilními domy příznivější než v České a Slovenské republice, kde chataření a chalupaření je opravdovým celonárodním fenoménem.