Rifle už dávno nejsou pracovním oděvem dělníků

Prvotním cílem je dostat značku RIFLE do multibrandových obchodů v České a Slovenské republice.
Středa
22.12.2010
Značka RIFLE připravuje expanzi do velkých měst ČR a SR. Kromě multibrandových prodejen se zaměří také na franchisové.
 

Rifle je nejstarší italskou denimovou značkou založenou v roce 1958 bratry Fratini. Těm se jako prvním v Itálii podařilo rozšířit kulturu jeansového oblečení a jeansy, dříve spojované s pracovním oděvem dělníků, povýšit na módní oděv. V roce 1968 značka vstoupila legálně do Československa jako státní podnik, proto se ujaly oba názvy, jak jeansy, tak také rifle. Dnes se po celém světě prodává značka Rifle v 700 multibrandových prodejnách, ve 2 Rifle Store, v 10 corner store, několika outletech a 1 factory store.

V České republice je značka přítomna v Praze s jedním outletovým obchodem, který patří společnosti Super Rifle, která ji vyrábí. Zákazníci značku také najdou v dalších 5 českých a 2 slovenských městech v mulitbrandových obchodech. Renata Smolíková, obchodní ředitelka INN FASHION, vysvětluje obchodní strategii firmy: „Naše značka Rifle neustále rozšiřuje svou síť prodejen, a proto hledá partnery v České a Slovenské republice zejména pak ve velkých městech nad 50.000 obyvatel. Počítáme s tím, že v dlouhodobém horizontu otevřeme prodejny založené na principu franchisingu. V současnosti je ale naším prvotním cílem dostat značku do multibrandových obchodů, aby byla dobře vidět a zákazníci si na ni zvykli.“

Společnost své partnery podpoří v oblastech jako je know-how, obchodních a marketingových aktivitách, vzdělávání a školení zaměstnanců a jiných. Franchisanti musí být připraveni na vstupní investice jako například přizpůsobení obchodních prostor standardům značky, pořízení zboží na sezónu v hodnotě 100.000 až 160.000 EUR. „Další požadavky kladené na franchisanty se týkají požadované velikosti monobrandové prodejny, která by se měla nacházet mezi 60 až 150 m2, umístění v atraktivní lokalitě a zajištění osobní účasti na provozu, případně pomocí kvalitního personálu,“ uvádí Renata Smolíková.