Naše zboží je i v době krize stále žádané

pondělí
17.01.2011
říká Robert Szewczyk, manažer franchisové sítě outletových prodejen se značkovými oděvy Brand New Products.
 

Za rok 2010 jste otevřeli 8 prodejen, kolik plánujete celkem?
Cíl je 30-40 prodejen v České republice a 15-20 na Slovensku. Náš záměr je, aby v každém městě nad 25 tisíc obyvatel fungovala 1 franšízová prodejna naší sítě. Prozatím jsme obsadili krajská města jako Brno nebo Plzeň. V Praze, kde je největší kupní potenciál, zatím hledáme vhodné partnery pro náš franšízový koncept.

V jaké lokalitě byste chtěli otevřít pražskou prodejnu?
Výběr lokality, nejen té pražské, ponecháme zcela na partnerovi. Většinou franšízanti sami preferují centra měst, ulice typu A nebo obchodní centra, prostě ty lokality, kde je velká koncentrace lidí.

Jak podpoříte franchisanty při otvírání nové prodejny?
Ze strany franchisanta požadujeme, aby přizpůsobil stěny v barvě shodné s našimi standardy a nainstaloval vhodné osvětlení. My dodáme nábytek a zboží. Pokud má partner k dispozici prostory, jsme schopní do 5 až 8 týdnů prodejnu otevřít. Partner tak nemusí platit nájem za prostory, které nepoužívá. Navíc naše franchisanty podporujeme až do výše 50 % ceny jejich regionální reklamy. Chceme se podílet na jejich zviditelnění a získání si zákazníků co nejrychleji.

Můžete porovnat trhy ČR, Polska a Litvy, na kterých působíte?
Musím říct, že si jsou velice podobné. Jak Čech, tak Polák i Litevec se rád obléká a investuje do kvalitního oblečení. Naše zboží je i přes krizi, která stále působí na koupěschopnost obyvatel, žádané.