ERA sníží náklady také firmám v ČR

Tisková zpráva byla publikována v databázi ČTK, v denících Hospodářské noviny a E15, v týdeníku Marketing a Media a Ekonom a na portálech euro24.cz, e15.cz, ekonom.cz a mam.ihned.cz.
Středa
19.01.2011
Expense Reduction Analysts, poradenská společnost a celosvětová jednička ve snižování nákladů firem, se chystá vstoupit na český trh.
 

Tisková zpráva - Praha 17. ledna 2011 - Klienti ERA průměrně uspoří na nestrategických nákladech 19,7 %. Společnost hledá partnera pro exkluzivní zastoupení v České republice.

Expense Reduction Analysts (ERA) je největší konzultační společnost zabývající se snižováním nestrategických nákladů svých klientů. Konzultanti společnosti řeší více než 100 různých typů výdajů jako např. kurýrní, úklidové a poštovní služby, nákup tiskovin, pojišťovnictví, logistiku, energetiku, nakládání s odpady a další. ERA spolupracuje s více než 900 partnery ve 40 zemích světa. Nyní hledá partnera, který ji bude na základě licence exkluzivně zastupovat také v ČR.

Studie Expense Reduction Analysts ukázala, že 90 % společností na celém světě tvoří zbytečné nestrategické náklady, které zaujímají průměrně 10 – 20 %. „Víme, jak lze tyto náklady snížit, a jsme připraveni sdílet své znalosti a zkušenosti s partnery z České republiky,“ říká Fred Marfleet, generální ředitel Expense Reduction Analysts.

Společnost byla založena v roce 1992 ve Velké Británii. Dnes mezi její klienty patří velké a střední společnosti po celém světě, jako například IKEA, Unilever, Volkswagen, Hewlett Packard, Siemens, Pfizer, Adidas, TNT, SAP, Dell, i takové poradenské firmy jako Deloitte nebo Ernst&Young.

Franšízový koncept funguje v mnoha evropských zemích. Před rokem a půl vstoupila společnost do sousedního Polska. Kromě České republiky hledá výhradní zastoupení také na Ukrajině a v Rusku. V současné době funguje na českém franšízovém trhu více než 150 systémů, jak uvedla poradenská společnost PROFIT system franchise service s.r.o. v Reportu o franchisingu 2010. Dalších minimálně 70 zamýšlí fungovat jako franšízová síť. „Dá se očekávat, že v nejbližších letech v ČR bude působit na 200 franchisových systémů. To poukazuje na rostoucí atraktivitu celého českého trhu a franšízového trhu v České republice pro zahraniční investory,” vysvětluje Lenka Nováková, ředitelka portálu FranchisingINFO.cz.