V současné době provozuje Petra Kovandová v ČR 6 vlastních prodejen a 9 franšízových. Pomocí franšízové sítě se jí podařilo expandovat také na Slovensko, kde si lze zakoupit výrobky ve 3 obchodech.
Čtvrtek
20.01.2011
Bon-Bon je česká ruční továrna na čokoládu. Některé své prodejny provozuje na principu franšízingu.
 

Bon-Bon vyrábí a prodává originální ručně tvarovanou čokoládu, pralinky a speciality z nugátu a marcipánu. Každý den je ručně naplněno 56 druhů pralinek, nakrájen nugát, obaleny kuličky a hrudky a vytvarován marcipán. K výrobě se používají „mezinárodní“ ingredience jako čokoláda z Belgie a Itálie, marcipán z Německa, nugát a kakao z Holandska. Ale i domácí suroviny najdou své uplatnění, zejména pak máslo, smetana, rum, mandle, lískové oříšky a jiné.

Za tímto projektem stojí Petra Kovandová, jednatelka značky Bon-Bon, která se ke svému podnikání dostala oklikou. Začínala jako zdravotní sestra, pak si otevřela obchod s potravinami, které následně obměnila za prodejnu se zdravou výživou. Když i trh v segmentu zdravé výživy se zdál být naplněný, přesedlala na luxusní cukrovinky.

V současné době provozuje v ČR 6 vlastních prodejen a 9 franšízových. Pomocí franšízové sítě se jí podařilo expandovat také na Slovensko, kde si lze zakoupit výrobky ve 3 obchodech. „Na prodej má velký vliv dobrá prodavačka. A je velmi těžké takovou najít. S lidmi je problém, takže mám vyloženě štěstí, když na nějakou milou a ochotnou prodavačku narazím,“ posteskla si Petra Kovandová.

Do dalších plánů patří otvírání obchodů především na turisticky významných místech, jako třeba v Třeboni nebo Telči. „Do dvou let bych také ráda založila muzeum čokolády a marcipánu v Táboře. To je jeden z mých velkých snů. Tím druhým je mít „pralinkárnu“ ve Vídni. Už na tom trochu pracuji, obhlížím terén,“ prozradila své ambice paní Kovandová.

Více informací o této podnikatelské příležitosti získáte v redakci: redakce@franchisinginfo.cz .