Požadavkům franšízantů rádi vyjdeme vstříc

pondělí
07.02.2011
uvádí v Rozhovoru týdne Jiří Loubal, ředitel obchodníka s cennými papíry CYRRUS, a.s.
 

Jak hodnotíte přecházející rok z hlediska franšízingu?
Rok 2010 byl pro nás rokem bilančním. Přišli jsme s myšlenkou franšízingu a na základě toho jsme začali s výzkumem trhu. Ověřili jsme si, že hledání franšízanta v oboru finančních služeb je obtížné. Ani legislativa nám to neulehčuje.

Chystáte se otvírat franšízové pobočky v tomto roce?
Situace je taková, že zatím nemáme otevřené franšízové kanceláře, ale již jednáme s několika zájemci o licenci. Věříme, že se nám letos podaří první franšízové pobočky otevřít. Za reálné shledáváme zprovoznění 5 – 10 franšízových kanceláří v rámci celé České republiky. Nejvíce zájemců registrujeme z regionu Východních Čech a Moravy. Praha, jakožto region s nejvyšší kupní silou a současně s nejvyššími příjmy obyvatel, je zatím zájemcům k dispozici.

Proč by se měli franšízanti rozhodnout zrovna pro CYRRUS, a.s.?
Naší výhodou je, že jsme ryze českou společností v zajímavém a perspektivním oboru obchodování s cennými papíry. Franšízanti mají možnost se osobně účastnit jednání s vedením společnosti a akcionáři. V rámci námi nastavených podmínek jim rádi vyjdeme vstříc a vyslechneme jejich požadavky. Podpoříme je intenzivním školením, manažerským a provozním poradenstvím a marketingovými aktivitami. Partneři musí počítat s počáteční investicí okolo 1 milionu Kč, která zahrnuje pořízení licence, vybavení kanceláří a zajištění provozu prvních 4 měsíců. Na oplátku tím získají lukrativní byznys.