Eva Longoria vyzkoušela franšízing

Eva Longoria požádala o přiznání bankrotu pro svou restauraci a noční klub Beso ve státě Nevada.
Úterý
15.02.2011
„Zoufalá manželka“ Eva Longoria dostala lekci z provozování restaurace v Las Vegas.
 

Eva Longoria, známá především díky seriálu Zoufalé manželky, provozovala restauraci od roku 2009 společně se svým obchodním partnerem Toddem Englishem. Franšízovou licenci na provoz restaurace jim poskytla společnost Beso, která vlastní stejnojmenné luxusní podniky v Hollywoodu. Longorii patřil 1/3 podíl restaurace a investovala na její záchranu nemalé částky. Nedávno do ní vložila další milion dolarů ve formě půjčky a dalších 375 tisíc dolarů zaplatila za poplatky.

Restaurace však skončila s dluhem v přepočtu přes 100 milionů korun. Proto právníci, které herečka najala, podali žádost o vyhlášení bankrotu. "Vyhlásili jsme bankrot proto, aby podnik mohl být nadále otevřený," uvedl mluvčí společnosti Beso.

Z příkladu Evy Longorie je patrné, že ani franšízing neposkytuje 100% jistotu v podnikání. Na každý podnikatelský záměr je třeba se řádně připravit a nepodcenit jeho zavedení na trh. Jako v každém byznyse i ve franšízingu platí, že podstatou obchodu jsou spolehliví a solidní obchodní partneři. Budete to Vy, kdo se bude v podnikání osobně angažovat, věnovat mu svůj čas i své finance. Proto je důležité, abyste byli na roli franšízanta řádně připraveni. Každý franchisant má jiná očekávání, je jinou osobností a má jiné finanční možnosti, takže co je nejlepší pro jednoho, nemusí být nejlepší pro ostatní. Proto si každý musí vybrat takovou franšízu, která mu bude nejlépe vyhovovat.

Poradci PROFIT system.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014