Místo, kde děti baví vyrůstat

Koncept The Little Gym® vznikl v roce 1976. Franchisová síť funguje od roku 1992.
Pátek
25.02.2011
Koncept The Little Gym® dorazil do Prahy. Franchisanti provozují více než 300 center po celém světě.
 

The Little Gym® pochází z USA a nabízí cvičení pro děti od 4 měsíců do 12 let. Zakladatelem je Robin Wes, pedagog, hudebník a bývalý gymnasta, který změnil náhled na cvičení. To má podle něj přispívat nejen k tělesnému rozvoji dětí, ale i k jejich růstu emočnímu, sociálnímu a intelektovému. Proto cvičení v The Little Gym® probíhá v přátelském a nesoutěživém prostředí. Místo tlaku na výkon a dělení na vítěze a poražené jsou děti pozitivně motivovány k tomu, aby dosáhly svého vlastního cíle.

V současnosti existuje po celém světě přes 300 těchto center, která jsou provozována samostatnými podnikateli – franchisanty. The Little Gym® otevřela v březnu 2010 svou 1. tělocvičnu v Praze, která se stala vůbec 1. pobočkou tohoto konceptu ve Střední a Východní Evropě: „Cvičení v The Little Gym jsem poznal osobně s mými dětmi při pracovním pobytu v Holandsku, které jím byly nadšené. Uvědomil jsem si, že v České republice podobný program pro děti zatím není, a proto jsme se se ženou rozhodli začít podnikat v této oblasti,“ vysvětluje své důvody bývalý zaměstnanec společností Sony, nyní podnikatel David Mašát.

Jak dále uved David Mašát, cvičení je koncipováno tak, že na 1 instruktora připadá maximálně 6 dětí. Instruktoři mají buď vystudovanou FTVS, nebo to jsou profesně znalí odborníci. Také prostor je speciálně upraven pouze pro děti, veškeré vybavení musí splňovat bezpečnostní standardy. Lekce jsou vedeny dvojjazyčně česko – anglicky. Cílovou skupinou jsou rodiče dětí, kteří mají aktivní přístup k životu a vyhledávají vhodné aktivity pro sebe i své děti. Plán na celý semestr a každou lekci tvoří odborníci a je shodný pro všechny země světa.

Je otázkou, zda bude The Little Gym® do budoucna expandovat po České republice, nebo zda zatím zůstane u jednoho zprovozněného centra.