Češi šetří na kvalitním pečivu

Obchody Paneria se zatím nacházejí v největších městech České republiky - Praze a Brně. Je to dáno výší kupní síly.
pondělí
07.03.2011
Paneria přechází na franšízing. Plánuje otevření 10 – 15 franšízových poboček každým rokem.
 

Síť pekařství Paneria patří do skupiny United Bakeries. Za svůj obchodní model nově zvolila franšízing. Každým rokem chce otevřít 10 – 15 nových franšízových obchodů. V současné chvíli provozuje na 25 vlastních poboček především v Praze a Brně. „Je to věc kupní síly, která je v České republice pořád dost nízká. Rádi bychom otvírali naše pobočky především v krajských městech,“ vysvětluje Marko Pařík, generální ředitel a třetinový majitel pekárenské skupiny United Bakeries.

Jak se dále vyjádřil, Češi často šetří na kvalitním pečivu, což tlačí ceny dolů a to se pak odráží na kvalitě výrobků. „Dnešní rohlík váží 43 gramů, což je podle nás minimum, kam můžeme s gramáží jít, aby byla zachována přijatelná kvalita. Takový výrobek pak dodáváme distributorům za 1 Kč,“ dokládá celý mechanismus nabídky a poptávky ředitel.

Kupní síla v segmentu pečiva zatím není dostatečně silná, a proto obchodní řetězce tolik tlačí na nízké ceny. K tomu ani nepřispívá fakt, že výrazně podražily suroviny jako pšenice, máslo, olej, mák, mléko a pohonné hmoty, a k tomu se má zvýšit také dolní sazba DPH. Aby řetězec Paneria na českém trhu obstál, musel zvolit nákladově nejoptimálnější řešení – tedy franšízing.

Více informací o konceptu Paneria získáte v redakci FranchisingINFO.cz.