V létě otevřel Yves Rocher obchod v Mostě, do konce roku roku chystá dalších pět
Čtvrtek
31.07.2008
Síť obchodů s francouzskou kosmetikou otevře do konce roku ještě šest poboček
 

Yves Rocher otevřel v pondělí v Mostě nový obchod s francouzskou kosmetikou. Po Chomutovu a Teplicích tak jde již o třetí provozovnu tohoto řetězce na severu Čech. V nejbližší době pak chystá firma otevřít další obchod v Praze. Portálu FranchisingINFO.cz to řekla obchodní ředitelka společnosti Alena Záhorská.

Horký podzim

Do konce roku pak plánuje jeden z prvních franchisových řetězců u nás otevřít ještě dalších pět nových prodejen. Z toho v jednom případě půjde o znovuotevření obchodu. „Na konci října budeme otevírat obchody v Praze na Pankráci a v Jihlavě, v listopadu pak v Kladně. Pro další dva obchody již máme podepsané smlouvy s franchisanty,“ uvedla Alena Záhorská.

Franchisanti méně riskují

Všechny nově otevírané obchody jsou podle Záhorské na principu tzv. vázané franchisy. V případě Yves Rocher jde o to, že společnost obchod vlastní a franchisant je pouze v jakémsi nájmu. Franchisanti si vybírají tuto variantu hlavně proto, že pro ně odpadá vstupní investice, dodala obchodní ředitelka.

Konkurence roste

Na trhu franšíz s kosmetikou již Yves Rocher není dávno sám. V Česku působí například L´Occitane, který se orientuje na výrobky pocházející přímo z levandulemi provoněné Provance na jihu Francie. Tato značka má nyní v Česku osm poboček, převážně v Praze. Yves Rocher má kolem 30 obchodů a salonů, nejvíce, zhruba deset, v Praze.