SUBWAY kraluje počtem provozoven

SUBWAY vykázal globální příjmy ve výši 15,2 miliardy dolarů. V tržbách však dominuje McDonald´s, v loňském roce dosáhly jeho tržby 24 miliard dolarů.
Pátek
11.03.2011
Pokud jde o prodej, lídrem v celosvětovém měřítku zůstává McDonald´s.
 

Na konci roku 2010 provozoval SUBWAY 33 749 restaurací a McDonald 32 737. Tím se stal prodejce sendvičů největší franšízovou sítí na světě v počtu obchodních míst. Je ale těžké mluvit o vypuzení McDonald´s z prvního místa, protože v tomto odvětví ukazuje sílu sítě tržby.

Porovnávat McDonald´s a SUBWAY je celkem obtížné, ačkoliv se jedná o řetězce s rychlým občerstvením, oba se vyznačují odlišným rozsahem a stylem provozu. McDonald´s například zaměstnává více pracovníků a má vyšší počet zákazníků. Tomu pak také odpovídají výše tržeb, které za rok 2010 činily 24 miliard dolarů.

Martin Princ, ředitel rozvoje sítě SUBWAY pro Střední a Východní Evropu portálu FranchisingINFO.cz exkluzivně sdělil: „Náš růst pramení ze skutečnosti, že nabízíme našim partnerům možnost vlastního podnikání podle spolehlivého a ověřeného obchodního modelu – franšízingu. Současně si uvědomujeme, že udržení prvenství nebude vůbec jednoduché. Je to pro nás výzva.“

Síť SUBWAY, která vznikla v roce 1965 v USA, si za svůj obchodní model zvolila franšízing. První evropská provozovna této sítě začala fungovat v roce 1996 v britském Brightonu. "Evropa se na dosažení pozice největší fast-foodové sítě podílí zhruba 10 %. V regionu CEE, kde se naše síť výrazněji rozvíjí zhruba od roku 2005, nyní naši franšízanti provozují na 250 restaurací. Do konce letošního roku by jich mělo přibýt dalších 170. Přibližně do 5 let pak plánujeme stát se také v regionu Střední a Východní Evropy největší řetězcem s restauracemi rychlého občerstvení," uvedl Martin Princ.

Subway provozuje v České republice 9 restaurací a McDonald´s 81, z nichž je 49 franšízových.

Bližší informace k jednotlivým franšízovým systémům naleznete v Katalogu franšíz.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014