Společnost OBI pochází z Německa a v České republice funguje od roku 1995.
Úterý
29.03.2011
Nejnovější hobbymarket byl v březnu otevřen v Teplicích. Z celkem 31 marketů je 6 franšízových.
 

Lázeňské město Teplice se rozrostlo o hobbymarket OBI. Celkově jde o 31. market společnosti OBI v České republice a čtvrtý v ústeckém regionu. Dle exkluzivního vyjádření tiskové mluvčí Ivany Šedivé pro portál FranchisingINFO.cz, společnost sama provozuje teplické OBI a plánuje otevření dalších dvou marketů ještě v tomto roce.

„Pro naše zákazníky je kromě výhodné ceny důležitá také vzdálenost prodejny od bydliště. Proto působíme v menších městech a využíváme tak své široké prodejní sítě, abychom byli našim zákazníkům co nejblíže,“ vysvětluje firemní strategii Ralf Pohl, generální ředitel OBI Česká republika.

Společnost OBI byla založena v roce 1970. První hobbymarket na území České republiky byl otevřen před 16 lety v pražských Štěrboholích. V posledních letech se zaměřuje také na menší města kolem 50.000 obyvatel.

Dle dat Reportu o franchisingu zpracovaných poradenskou společností Profit system franchise services s.r.o., pracuje průměrně na jedné pobočce 75 zaměstnanců. OBI je z pohledu franšízingu jednou z nejdražších licencí na českém trhu, investice se pohybuje kolem 250 mil. Kč.

Více informací o konceptu získáte v redakci.