Franšíza v dietetickém poradenství

NATURHOUSE je nadnárodní společnost rozvinutá na systému franšízy. Přidaná hodnota konceptu spočívá v osobním dietetickém poradenství zdarma.
Čtvrtek
31.03.2011
NATURHOUSE expanduje také do menších měst. Ke stávajícím 25 pobočkám přibude ještě letos nejméně 25 dalších.
 

S nadváhou a potažmo obezitou bojuje celý vyspělý svět. Právě proto ve Španělsku v roce 1992 vzniklo dietetické centrum NATURHOUSE, které začalo šířit povědomí o zdravém stravování. Do dnešní doby dosáhlo svého cíle udržet si optimální váhu a posílit své zdraví více než 3 miliony lidí. „Nejedná se pouze o přísnou dietu, nýbrž o to naučit se vyváženému stravování a změnit stávající návyky. Tajemství úspěch spočívá ve výběru a správné kombinaci potravin dle individuálních charakteristik každého člověka,“ vysvětluje Jan Gonda, master franšízant pro ČR a SR.

NATURHOUSE představuje návrat k přírodě

Poradenství se uskutečňuje v dietetických centrech. V každém středisku působí odborně vyškolený personál, který stanoví individuální dietní plán a doporučí takovou kombinaci originálních produktů, které zharmonizují celý organizmus. Hlavní ingredience výrobků tvoří výtažky ze zeleniny, ovoce a bylin, na jejichž výrobě se podílejí týmy farmaceutů, dietologů, biologů a lékařů.

Klienti navštěvují svého odborného poradce každý týden. Tato setkání slouží k tomu, aby člověk sdělil své pokroky, dojmy a názory a případně upozornil na jakoukoliv nepříjemnost. Pravidelný kontakt je důležitým aspektem při hubnutí. Klient je motivován k dosahování dílčích úspěchů prostřednictvím správných výživových vzorů a dodržování tohoto chování.

Rozvoj sítě

Od svého vzniku vybudovala společnost NATURHOUSE síť čítající na 1300 franšízových poboček po celém území Španělska. Koncept se v Evropě mimo jiné rozšířil také do Itálie, Francie, Portugalska, Polska a České a Slovenské republiky. Nyní, po téměř dvou a půl letech činnosti, funguje celkem 25 center v České a Slovenské republice. Koncept se vhodný do všech měst nad 20.000 obyvatel, příkladem jsou zaváděné provozovny v Berouně a Jindřichově Hradci, které si během krátké doby získaly stálé klienty.

Během roku 2010 bylo zprovozněno 12 nových center v České republice a 4 na Slovensku. „Máme již partnery, kteří provozují dvě a více poboček,“ upozorňuje Jan Gonda. Letos již byla uvedena do chodu pobočka v Brně, která bude také plnit funkci dalšího školicího střediska a začátkem dubna bude otevřena poradna v pražském obchodním centru Palladium.

Pro tento rok chystá firma zprovoznění ještě nejméně jednoho školicího centra. Hlavním úkolem bude pokračování v dalším otevírání poboček a zvyšování výsledků u stávajících poboček. „Bude pro nás důležité zachovat vysokou kvalitu služeb a dosavadní individuální přístup ke všem zákazníkům a partnerům v našich pobočkách. Zaměříme se také na zviditelnění naší značky,“ upřesňuje cíle Jan Gonda.