Zakladatelé značky, manželé Wittchenovi, na jedné ze svých poboček.
Pátek
08.04.2011
Mezinárodní síť obchodů s luxusním koženým zbožím hledá pro expanzi Master franchisanta.
 

Mezinárodní značka Wittchen přichází z Polska, kde působí déle než 20 let. Do jejího portfolia patří vlastní kolekce kožených produktů jako jsou peněženky, aktovky, kabelky, rukavice, boty a tašky. Nabídka je určena pro náročné zákazníky, kteří ocení kvalitu materiálů, styl a design. Všechny výrobky jsou vyráběny tradiční technologií "hand made". „V současné době má řetězec více než 50 vlastních a 30 franšízových prodejen v několika zemích Evropy. V České republice provozuje od prosince minulého roku outletovou prodejnu v pražské Fashion aréně, pro celorepublikový rozvoj maloobchodní sítě hledá výhradního zástupce,” říká Lenka Nováková z portálu FranchisingINFO.cz.

Podle představitelů firmy Wittchen je český trh perspektivní. Země se hospodářsky rozvinula a sílí v ní poptávka po luxusnějším zboží. Proto chce společnost nabídnout českým firmám a investorům možnost spolupráce na principech franšizingu. Výhradní zástupce, tzv. master-franšízant, využívá franšízorových zkušeností a know-how a franšízor profituje z úspěchu master-franšízanta. „Úkolem master-franšízanta bude vybudovat maloobchodní síť pod značkou Wittchen v rámci České republiky. K tomu získá kompletní podporu jako například výběr mixu, prodejní techniky a expozice zboží,” vysvětluje náležitosti spolupráce Nováková.

Společnost Wittchen odstartuje již třetí desítku franšízových konceptů v sektoru „Oděvy a obuv“ v České republice. Vyplývá to z Reportu o franchisingu společnosti PROFIT system franchise services s.r.o., který za rok 2010 z celkem 150 franšízových systémů působících na českém trhu eviduje v tomto sektoru celkem 19 konceptů. Celkově jsou pak oděvy a obuv třetím nejčastějším sektorem ze všech a v obchodě zaujímají se svým 33% podílem jednoznačně 1. místo. Obchody franšízového typu provozují oděvní značky jako WEEKEND MaxMara, Levi´s, celio*, Lui Jo a Brand New Products. Z outdoorových značek se jedná například o Alpine Pro, BUSHMAN a Husky.

Tisková zpráva byla publikována v databázi ČTK, v deníku E15 a na webových stránkách týdeníku Marketing a Media.

Více informace získáte v Katalogu franšíz.