BON BON jde i do menších měst

Přidaná hodnota konceptu BON BON tkví v netradičním zážitku z prodeje. Klade si za cíl zaujmout zákazníka nevšedními produkty a originálním vzhledem prodejen.
Úterý
12.04.2011
Ruční továrna na čokoládu plánuje otevřít franšízové pobočky ve všech městech s více než 20.000 obyvateli.
 

Česká společnost KOVANDOVI s.r.o. provozuje síť obchodů s čokoládou a marcipánem pod obchodní značkou BON BON již 5 let. BON BON vyrábí a prodává originální ručně tvarovanou čokoládu, pralinky a speciality z nugátu a marcipánu. Stálá nabídka obsahuje přibližně 110 druhů pralinek.

V současné době do portfolia společnosti náleží 7 vlastních prodejen a 15 franšízových, z nichž se 4 nacházejí na Slovensku. Pomocí franšízové sítě zamýšlí Petra Kovandová expandovat do všech měst nad 20.000 obyvatel: „Naše produkty v takových městech určitě naleznou uplatnění. Současně s tím je pro obě strany výhodnější spolupráce na bázi franšízingu. My partnera podpoříme při výběru lokality, pomůžeme mu zařídit designově propracovanou prodejnu, proškolíme jej i jeho personál a na oplátku on sám bude spravovat svoji pobočku,“ popisuje jednatelka společnosti.

Dodala, že smlouvu s franšízanty nejčastěji uzavírají na dobu neurčitou, licenční poplatek činí 10.000 Kč a vybavení obchodu dle standardů značky se pohybuje okolo 250.000 Kč. Ideální je umístit prodejnu do prostoru o minimálně 20 m2 v obchodním centru či rušných ulicí typu A.

KOVANDOVI s.r.o. pro BON BON vyrobí ročně na 5 tun marcipánu. Během jednoho roku vyprodukují okolo 36 tun pralinek.