Jedna z prvních provozoven SUBWAY Cafe v Milwaukee, Winsconsin, U.S.A.
Pátek
29.04.2011
Franchisová síť SUBWAY přichází s novým konceptem vlastních kaváren provozovaných v restauracích.
 

V každém byznysu je třeba čas od času přijít s něčím novým. Proto se fastfoodový řetězec SUBWAY známý především díky nepřebernému množství sendvičů rozhodl rozšířit sortiment o vlastní kavárny. V současné době již nový koncept funguje v několika restauracích v USA a chystá otevření několika pilotních kaváren také ve střední a východní Evropě.

„V zemích střední a východní Evropy nyní jednotliví franchisanti, kteří provozují restaurace SUBWAY, analyzují možnosti uplatnění kavárenského konceptu ve svých provozovnách. Poté, co nový koncept otestujeme, počítáme s jeho uplatněním také v České republice,“ sdělil manažer rozvoje sítě pro střední a východní Evropu Martin Princ.

S inovacemi v podobě kavárenského pohoštění začal McDonald´s již v roce 1993 v Austrálii pod označením McCafé. Do Evropy prorazila značka McCafé na konci 90. let. V České republice bylo první McCafé představeno v červenci roku 2009 a v současné době funguje celkem 20 restaurací s McCafé. Tržby McCafé činí v průměru 7 % z celkových tržeb restaurace.

Síť SUBWAY se na konci loňského roku stala nejpočetněji zastoupeným fastfoodovým řetězcem na světě. Podle oficiálních statistik provozovala 33 749 poboček v 95 zemích světa a poprvé překonala v počtu restaurací dosud největší řetězec McDonald´s, který ke konci roku 2010 provozoval o 12 restaurací méně.

V České republice tvoří síť SUBWAY 9 poboček, které jsou plně v rukách franchisantů. Jak exkluzivně sdělil Martin Princ portálu FranchisingINFO.cz, jubilejní 10. provozovna bude otevřena začátkem června na odpočívadle Rohlenka u dálnice D1 z Brna na Olomouc. Do roku 2016 plánuje manažer rozvojové sítě, že by se řetězec rozrostl na 55 franchisových provozoven.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014