80. nabídka v Katalogu franšíz

Franchisanti mohou očekávat průměrný roční obrat ve výši 7.000.000 Kč bez DPH a provozní zisk okolo 800.000 Kč.
Úterý
03.05.2011
Jubilejní podnikatelskou příležitost předkládá síť s pečivem Paneria, která kromě vlastních poboček bude provozovat také franchisové.
 

Řetězec s pekařskými výrobky Paneria čítá na 26 vlastních poboček. Provozovny jsou budovány jako specializované prodejny „snack business“, tedy místa, kde je možné se občerstvit na místě nebo si produkty vzít s sebou, případně si je objednat přes e-shop.

Po vzoru zkušeností v rámci skupiny United Bakeries bude značka rozvíjet svoji prodejní síť také na principech franchisingu. Jako svůj cíl pro letošní rok si vytýčila sjednocení brandu a připojení prodejen Mistr Bäcker pod jednotné označení Paneria, čímž do jejího portfolia přibude dalších 38 obchodů. Michal Freiberger, ředitel divize Food and Service vysvětluje: „Chceme rozvíjet síť Panerií po celé republice také mimo největší města republiky, proto jsme se rozhodli pro rebranding. Navíc s franchisingem máme dlouholeté zkušenosti v rámci skupiny a považujeme jej za vhodný nástroj pro rozvoj pobočkové sítě. Určitě kalkulujeme cíleně i s úsporami, kterých docílíme spojením těchto dvou společností a provozováním pod jedním brandem. Celkový obrat společnosti předpokládáme, že bude dosahovat 430 mil. Kč ročně.“

Partneři mají možnost zvolit si ze tří variant spolupráce. První se týká získání licence na stávající pekárnu, která je již zavedená, a tudíž odpadají vysoké náklady spojené se zprovozněním a zavedením na novém trhu v dané lokalitě. Druhá varianta je určena stávajícím provozovatelům, kteří vedou pekárnu, kavárnu nebo občerstvení a chtějí se stát součástí větší skupiny a čerpat z jejich výhod. Třetí možností je zprovoznění zcela nové Panerie s majiteli či zájemci s finančním zajištěním, kterým prostory zajistí franchisor.

Všichni franchisanti absolvují tréninkový program, v němž získají potřebné dovednosti a znalosti. Školení trvá 12 - 16 týdnů a je založeno na získávání kompetencí, jako je řízení výroby, marketing, nákup a skladové hospodářství, účetnictví i manažerská praxe. Předchozí praxe v pekárenství není podmínkou.

Dle vyjádření ředitele, prostor na českém trhu je pro dalších 30 - 50 prodejen. Expanzi do zahraničí nevylučuje, prioritou je ale v tuto chvíli český trh. Prodejny je vhodné umístit do měst s velikostí přibližně od 50.000 obyvatel, ale výjimkou nejsou ani města s 20.000 obyvateli, jako například Žatec.

Doufejme tedy, že masivním nákupům rohlíků za 1 Kč brzy odzvoní a Češi začnou preferovat kvalitu v příjemném prostředí.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014