Od roku 2010 spolupracuje nakladatelství Modrý slon se začínajícími autory a ilustrátory, kteří se zapojují do projektu na podporu čtení „Česko čte dětem“.
Středa
11.05.2011
Nakladatelství Modrý slon vydává originální knihy pro děti. Díky podpoře franchisové sítě působí již ve 33 městech ČR.
 

Nakladatelství Modrý slon je původní český koncept, který cílí především na nejmenší čtenáře. Zejména pro ně vydává "personální knihy", které jsou psané ich formou. To znamená, že jsou malí čtenáři hlavními aktéry děje. Dokážou si představit celý příběh a prožít jej. Od roku 1998, kdy vydavatelství vzniklo, vydalo na 20 originálních titulů.

Nejnověji navázalo spolupráci s autorkou dětských knih Zuzanou Pospíšilovou, s níž připravuje novou knížku. Právě začínajícím čtenářům 1. tříd základních škol bude uzpůsobena náročnost obsahu. Současně s tím u nich bude rozvíjeno „kritické“ čtení v podobě zpětná vazby a porozumění tomu, co četli. Ilustrátorkou této novinky je Markéta Vydrová.

Celkový koncept chodu nakladatelství je postavený na franchisovém konceptu. V současné době působí na území České republiky 35 poboček, z nichž je 33 franchisových. V přecházejícím roce se systém rozrost o 10 nových poboček a v tomto roce již o dalších šest. Koncept expandoval také do Polska a na Slovensko.

Na českém trhu působí 13 let a nadále rozvíjí prodejní a partnerskou síť franchisantů. „Naše partnerská spolupráce není složitá, nevyžaduje žádné speciální znalosti ani vysoké vstupní investice. Partner má za cíl zajistit technické zázemí pro tisk a kompletaci knih dle pokynů poskytovatele licence,“ říká Martin Donátek, jednatel a kontaktní osoba pro zájemce o licenci.

Dle vyjádření jednatele, podpora pro franchisanty zahrnuje know-how pro tisk knih, jejich kompletaci, dodání zboží k prodeji koncovému zákazníkovi, marketingové poradenství pro chod pobočky a reklamní materiály.

Potřebná počáteční investice činí 25.000 Kč a partner neplatí žádné průběžné poplatky. Smlouva se uzavírá na 4 roky s možností prodloužení.