Partnerství bez vstupního kapitálu

pondělí
16.05.2011
vyzpovídali jsme generálního ředitele Zepter International s.r.o., Michala Jílka, který působí ve společnosti již 20 let.
 

Jak jste se dostal na post generálního ředitele?
V roce 1991, kdy jsem končil studia na vysoké škole, jsem reagoval na inzerát a zúčastnil se náboru do společnosti Zepter. V září téhož roku jsem začínal jako obchodní reprezentant a postupně se vypracoval na funkci generálního ředitele, kterou zastávám rok a půl.

Jaká je obchodní strategie společnosti?
V 90. letech byla obchodní strategie postavena na přímém prodeji zákazníkům. Stejně jako se mění trh a spotřební chování zákazníků, reagujeme na tyto trendy a měníme naši prodejní strategii. Proto je v současné době stanovena tak, že kromě přímého prodeje a akcí/festivalů se navyšuje podíl regionálních obchodních kanceláří (ROK). V každém městě s více než 30.000 obyvatel se uplatní 3 ROK – Home ART, Home CARE a MEDICAL. Na čtvrtém brandu COSMETICS&LUXURY mohou participovat všichni partneři. Nemáme e-shop a zákazník nemůže koupit produkty nikde jinde než u nás. Pro obchodníka je to zárukou, že když přesvědčí zákazníka ke koupi, provize zůstane právě jemu.

Co nabízíte zájemcům v rámci partnerství?
Partnerem se může stát kdokoliv, rozhodující je motivace a chuť uspět. K podnikání nepotřebuje žádný kapitál, naopak my platíme reprezentantovi, poskytujeme příspěvky na nájem, vybavení kanceláře, telefon, marketingovou podporu a reklamu. Každého partnera proškolíme praktickým tréninkem prodejních dovedností, podpoříme ho manuálem, prodejními postupy a know-how. Cílem je, aby prodeji porozuměl a své dovednosti mohl předávat dál.