I s venkovními aktivitami se dá podnikat

Jednatel plánuje, že by na českém trhu našlo uplatnění 15 poboček, zejména pak v krajských městech jako například Českých Budějovicích, Pardubicích, Plzni či Praze.
Středa
18.05.2011
Největší škola in-line bruslení v ČR HEPA outdoor fitness chce otevřít 15 franchisových poboček.
 

Koncept HEPA outdoor fitness, kdy HEPA je zkratkou počátečních písmen Health Enhancing Physical Activity, či-li zdraví posilující tělesný pohyb, vznikl před čtyřmi lety ve Zlíně. Od roku 2009 provozuje své pobočky na principu franchisingu v 8 městech a je tak největší školou in-line bruslení pro děti v České republice. V tomto roce byly nejnověji zprovozněny centra v Luhačovicích a Novém Jičíně. Pro letošní rok se chystá otevření poboček ve Valašském Meziříčí a Rožnově pod Radhoštěm.

Nejvíce venkovních aktivit vzniká v období letních prázdnin, kdy jsou realizovány příměstské tábory pro děti na bruslích a kolech. V průběhu roku se pak jedná spíše o práci s dětmi v odpoledních hodinách a víkendech. Před rokem byl otestován celoročním provoz ve Zlíně, což vedlo k celoplošnému zavedení konceptu také do všech ostatních poboček.

„HEPA outdoor fitness je nízkonákladová franchisa sezónního charakteru, která je určena zejména studentům, rodičům s malými děti či učitelům tělocviku, kteří si mohou k hlavnímu příjmu přivydělat zajímavou částku. Celková vstupní investice spojená se začátkem podnikání pro 1. rok nepřesahuje 50.000 Kč, jsme však ochotni se s partnery dohodnout, například jim odpustit průběžné poplatky v prvním roce podnikání,“ deklaruje Přemysl Novák, jednatel a kontaktní osoba pro zájemce o licenci, který po studiích na vysoké škole společně se svojí přítelkyní začal podnikat s venkovními sportovními aktivitami.

Jak dále uvedl, hlavní výhody podnikání ve franchisovém systému HEPA outdoor fitness tkví v jednotné korporátní identitě, časové nenáročnosti a nízké počáteční investici. Franchisová smlouva se uzavírá na 3 roky s následnou opcí na další 2 roky.

Novák k bezpečnostním opatřením dodává: „Striktně trváme na nošení ochranných pomůcek, zejména pak přilby. Hlava je bruslích i na kole velmi lehce zranitelná.“