Franchisa ze „Středozemě“

V současnosti působí značka ve více jak 80 zemích světa. V loňském roce byly zprovozněny další 2 firemní prodejny v ČR a 1 franchisová na Slovensku.
Úterý
17.05.2011
Kosmetická společnost L’OCCITANE provozuje v ČR a SR 12 firemních a 3 franchisové prodejny.
 

Ačkoliv název „Středozemě“ může znít až pohádkově, jedná se o starověkou provincii, která se rozkládala na území jižní Francie, severovýchodního Španělska a severní Itálie. Byl to bohatý a úrodný kraj a právě jeho tradicemi a životním stylem se inspiruje značka L´OCCITANE.

Zájemci o licenci si mohou vybrat ze dvou možností, buď provozovat kamennou pobočku, nebo stánek. Do počáteční investice je započítán vstupní poplatek v hodnotě 100.000 Kč a investice na financování zásob a zhodnocení prostor prodejny, která se určuje individuálně dle velikosti a umístění. Kamenná prodejna o 30 až 60 m2 se uplatní ve všech městech s 60.000 a více obyvateli. Návratnost investice činí 2 - 3 roky pro obchod, 1/2 - 1 rok pro stánek. Podpora pro franchisanty zahrnuje posouzení vhodnosti a rentability místa, marketingovou strategii a vybavení prodejny na klíč.

Eva Bušková, Business Development Manager, popisuje obchodní strategii firmy: „Pro tento rok jsme si dali cíl stabilizovat síť, která je již poměrně široká, nebráníme se však otevřít nová jednání s případnými zájemci o licenci. Rádi bychom viděli naše pobočky v Karlových Varech, Hradci Králové, Olomouci a Českých Budějovicích.“

Jak dále managerka podotkla, kosmetické produkty neobsahují parabeny, chemické sluneční filtry, ftaláty a silikony. Společnost respektuje životní prostředí, a proto nikdy netestovala výrobky na zvířatech.