Značka Carré Blanc byla založena s myšlenkou neustálého zútulňování rodinného prostředí.
pondělí
23.05.2011
Carré Blanc, francouzský producent luxusního bytového textilu, hledá franchisanty ve vybraných městech ČR a SR.
 

Franchisová značka Carré Blanc, která působí na trhu s s luxusním bytovým textilem, byla založena v roce 1982 a v roce 1991 poprvé expandovala z domovské Francie do zahraničí. V současnosti provozuje na 200 obchodů ve Francii a má dalších 50 obchodních zastoupení po celém světě. Od roku 2009 působí také v České republice s jednou prodejnou v Obchodním centru Letňany a e-shopem.

Držitelka master franchisové licence pro ČR a SR, Sabina Obluková, vysvětluje: „Česká republika je unikátním trhem, protože kultura péče o atmosféru domova je zde velmi rozvinutá, nicméně dostupnost kvalitního a moderního bytového textilu za přiměřené ceny je poměrně omezená. Protože chceme nabídnout tuto možnost skutečně široké populaci, hledáme partnery pro naše obchody zejména ve velkých městech. Cílem je otevřít v České republice další čtyři obchody, z toho dva v Praze a další dva mimo Prahu, a to v Brně a Ostravě, a jeden na Slovensku v Bratislavě.“

Dle vyjádření master franchisanty podpora pro franchisanty zaujímá know-how, marketingovou a propagační podporu, pokladní a objednávkový systém, podporu při otevírání prodejny a celou řadu dalších aktivit. Vstupní investice se skládá z licenčního poplatku v hodnotě 12.000 eur, vybavení prodejny ve výši 400 – 600 eur/m2 a 40.000 eur na první závoz zboží. Ideálními lokalitami, v nichž by měl být umístěn obchod o 40 – 60 m2 s výlohou pro prezentaci zboží, jsou nákupní centra a ulice s vysokou koncentrací osob.

Značka představuje nové kolekce dvakrát ročně. Pro nadcházející jarní a letní dny čerpali tvůrci nové kolekce inspiraci v sedmdesátých letech, v hippie období. Kolekce jsou plné výrazných barev a energie s převládající grafikou s urbanistickými a uměleckými prvky. Charakteristické pro nové kolekce povlečení, ručníků a dalšího bytového textilu Carré Blanc jsou přírodní materiály, řemeslné zpracování a jemné výšivky.