Světová jednička vstoupila na trh

Milan Drbohlav, ředitel společnosti ViBAs, s.r.o., plánuje vybudování franchisové sítě WSI o minimálně 30 franchisantech na českém a slovenském trhu.
Středa
25.05.2011
Franchisový systém WSI, který poskytuje služby v internetovém marketingu, dorazil do ČR a SR.
 

Společnost WSI (We Simplify the Internet) je globální konzultační firma pracující na principu franchisingu, která poskytuje svým klientům služby v oblasti internetového marketingu. Franchisanti, kteří plní roli marketingových konzultantů, pomáhají svým klientům budovat značku na internetu, vyhledávají obchodní příležitosti, odhalují nové zdroje tržeb a zvyšují tím ziskovost firem. Využívají přitom systém internetového marketingu WSI, který firma rozvíjí již 15. rokem. Společnost má celosvětově největší síť konzultantů, která čítá více než 1500 franchisantů, působících ve více jak 80 zemích světa. Centrála zaměstnávající zhruba 100 osob sídlí v kanadském Torontu.

„Cílem společnosti na území České republiky a Slovenska je vybudovat v následujících třech letech síť franchisantů, která se stane významným hráčem na trhu a bude konkurovat velkým agenturám působícím v oblasti internetového marketingu. Z tohoto důvodu věnujeme výběru franchisantů velkou pozornost,“ podotýká Milan Drbohlav, ředitel společnosti ViBAs, s.r.o., která nezávisle vlastní a provozuje master-franchisovou licenci pro Českou a Slovenskou republiku.

V České republice působí centrála v Praze a v současné chvíli také dva další franchisanti. Prostor na českém a slovenském trhu odhaduje firma pro dalších minimálně 30 konzultantů. Počáteční investice se podle typu licence pohybuje v rozmezí 750.000 Kč až 1.250.000 Kč a na výběr je ze dvou typů licencí. Buď pouze pro území jedné země, tedy buď jen České nebo jen Slovenské republiky, nebo pro obě země současně.

Milan Drbohlav k požadavkům na partnery vysvětluje: „Našimi franchisanty jsou typicky vysokoškolsky vzdělaní lidé s manažerskými zkušenostmi z oblasti consultingu, financí či IT. Po úspěšných kandidátech požadujeme čas a chuť podnikat, schopnost dorozumět se v angličtině a ochotu se neustále vzdělávat.“

Jak dále uvádí, franchisanti mohou podnikat z domova, vlastní kanceláře nebo mohou využívat kancelářské prostory master franchisanta v Praze. Franchisant musí mít k dispozici notebook s přístupem k internetu a barevnou laserovou tiskárnu.

Společnost WSI zařadil prestižní portál Franchise Direct na seznam Top 100 globálních franchisingových systémů a v jejím oboru ji vyhlásil za absolutní jedničku. V roce 2010 WSI obdržela 6 ocenění „Standard of Excellence“ udělovaných organizací Web Marketing Association. WSI podporuje globální iniciativu v boji proti dětské chudobě nazvanou „Make Child Poverty History“.

Pakliže se chcete o WSI franchisovém systému dozvědět více, nahlédněte na webinář WSI nebo do Katalogu franšíz.