Franchisa s akreditací MŠMT

Na jaře toho roku získala výuková centra HDEE akreditaci od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na všechny své vzdělávací programy.
Úterý
31.05.2011
Vzdělávací centra Helen Doron Early English získala akreditaci na všechny své výukové programy.
 

Metodu výuky angličtiny pro děti od 3 měsíců do 14 let vyvinula britská lingvistka Helen Doron, zakladatelka vzdělávacích center Helen Doron Early English (HDEE). Podle jejího konceptu se déle než 25 let učí mluvit anglicky tisíce batolat a malých dětí na celém světě. Program Helen Doron Early English imituje princip, kterým si děti osvojují svůj mateřský jazyk.

Výuková centra HDEE fungují ve 32 zemích světa. Jejich celkový počet činí 500 center, v nichž se učí anglicky přes 100.000 dětí. V České republice působí franchisový systém HDEE od roku 2005. K dnešnímu datu tak v ČR funguje na bázi franchisingu 29 vzdělávacích center HDEE ve větších městech a 24 aktivních nezávislých učitelů v regionálních oblastech. Další čtyři vzdělávací centra, která se nacházejí v Praze 6, Teplicích, Ústí nad Labem a Opavě, jsou vedena jako firemní. Opava je současně centrálou HDEE pro Českou republiku a také má největší počet studentů, celkem 275 dětí.

Před rokem HDEE navázala spolupráci se Vzdělávacím institutem Středočeského kraje, který vypracoval projekt na zavedení výuky angličtiny metodou Super Nature ve 13 vybraných partnerských školách ve Středočeském kraji. Pilotní výuka byla odstartována v září 2010. Touto metodou se momentálně vyučuje více než 1.000 žáků 1. a 2. tříd. Marek Halfar, master franchisant pro ČR, k tomu říká: „Ohlasy jsou výborné ze všech stran. Rodiče, děti i učitelé si metodu velice chválí.“ Proto se bude konat ještě před příchodem letních prázdnin v Opavě další školení pro učitele ZŠ.

Jak master franchisant dále nastínil, ve školkách se vzdělává prozatím okolo 300 dětí, za kterými v rámci školkového programu dochází učitelé HDEE ze vzdělávacích center. Na příští školní rok HDEE chystá kampaň, během které chce představit dva zcela nové kurzy na DVD pro školky nazvané „Didi the Dragon“.

Pro více informací nahlédněte do Katalogu franšíz.