EXPRESKA zprovoznila za 9 měsíců 17 klubů. Každý klub je vyveden v korporátních barvách - bílé a růžové.
Čtvrtek
02.06.2011
EXPRESKA, český franchisový koncept 30minutového kruhového cvičení pro ženy, se rozrůstá.
 

EXPRESKA cílí na všechny ženy, které nemají čas cvičit. Proto vytvořila třicetiminutový kruhový trénink s komplexním cvičebním programem. Díky intenzitě tréninku ve zvýšené tepové frekvenci se lépe spalují tuky, formuje postava, posiluje srdce a získává kondice během pouhých 30 minut. Jako jediné fitness ve svém segmentu následuje módní trendy a rozšířila tak svůj cvičební program o zážitek ze „Zumby v kruhu“.

První franchisová provozovna EXPRESKY byla otevřena v září 2010. Od té doby vzniklo 17 klubů po celé České republice. Nejnověji byly otevřeny provozovny ve Slaném, v Mostě, v Plzni a v Berouně. V současné chvíli se ve fázi příprav nacházejí 4 pobočky: v Ostravě v části centra Burgas, Rakovníku, Kolíně a na Praze 9 - Černý Most.

Na konci roku 2011 plánuje Petr Kořínek, zakladatel a franchisor konceptu, že kluby budou dostupné na 30 místech celé České republiky: „EXPRESKA najde uplatnění v každém městě s více než 10.000 obyvateli. Obchodní model je nízkonákladový. Počáteční investice se může pohybovat již od 490.000 Kč včetně DPH a je v ní zahrnuta cena licence, nákup posilovacích strojů, veškerého základního vybavení provozovny a první závoz zboží.” Jak dále uvedl, většina partnerů se dostává do zisku již v prvních šesti měsících po otevření a investice může být navrácena již do 2 let, nejpozději do 3 let.

Koncept chystá expanzi kromě České republiky také do zahraničí, intenzivně se zajímá o Slovensko a Polsko. „Až se nám podaří najít solidního a spolehlivého partnera, nabídneme mu master licenci, nebo-li výhradní zastoupení pro slovenský nebo polský trh,“ dodává Petr Kořínek.

V letních měsících je obvykle návštěvnost fitness center nižší. Proto EXPRESKA jako jeden z podpůrných nástrojů pro franchisanty sestavila EXPRESPLÁN, který jim pomůže udržet návštěvnost a motivaci klientek i přes léto. EXPRESPLÁN je 3měsíční program, který obsahuje stanovení reálných cílů klientky, úvodní kondiční diagnostiku, pravidelné přeměřování, rady pro zdravé hubnutí a pěknou postavu do plavek.


/2/
zobrazit více