MARVEL mobilní domy chystají expanzi

Franchisor má zájem umístit pobočky zejména do regionu jako je Praha, Středočeský kraj, jižní a severní Čechy a také Slovensko.
Úterý
07.06.2011
Do vybraných regionů ČR a na Slovensko chce značka expandovat pomocí franchisantů.
 

Firma MARVEL-INTERNATIONAL spol. s.r.o. prodává, vykupuje a dováží mobilní domy ze zahraničí pod značkou MARVEL mobilní domy. Centrála společnosti se nachází v Rožnově pod Radhoštěm a zatím jedna franchisová pobočka je umístěna v Sadové u Hradce Králové. Jednatel firmy, Zdeněk Spáčil, k firemní strategii vysvětluje: „Do franchisingu jsme se pustili opatrně, spíše konzervativně. Nicméně musím konstatovat, že se náš pilotní franchisový projekt osvědčil i v době krize, nyní již vykazuje dobré finanční výsledky. Proto máme v plánu na druhou polovinu roku začít jednat s potencionálními franchisanty.“

Firma připravila pro franchisanty podporu v podobě know-how, vstupního a pravidelného školení a marketingové a reklamní propagace. Například v březnu a dubnu běžela marketingová kampaň na televizní stanici Barrandov. V květnu a červnu inzeruje firma na největším zpravodajském portálu Novinky.cz.

Jak dále Zdeněk Spáčil uvádí, také díky marketingové podpoře prodala firma v loňském roce přes 100 mobilních domů. Letos však registrují zvýšený zájem o produkty v průměru o 30 – 40 %. Během 1. kvartálu letošního roku prodali na 60 mobilních domů.

Za franchisovou licenci zaplatí partner 300.000 Kč. Počáteční investice 2,5 mil. Kč zahrnuje pořízení 15 mobilních domů pro osobní prezentaci v předváděcím centru a úpravu pobočky včetně potřebného vybavení. Příspěvek na centrální marketing odvádí každý partner měsíčně ve výši 10.000 Kč.

Prostor pro předváděcí centrum musí mít minimálně 2.500 až 3.000 m2, na viditelném a přímo dostupném místě z komunikace I. třídy. Smlouva se uzavírá na 5 let s možností prodloužení.

Spáčil k mnohostrannému využití mobilních domů dodává: „Mobilní domy naleznou využití jako například chaty, zahradní domky a bungalovy. Obecní úřady je mohou použít jako sociální bydlení pro neplatiče nebo naopak při krizových situacích jako dočasné bydlení. Pro firmy přinášejí mobilní doby řešení v podobě mobilní kanceláře, ubytování pro zaměstnance, dělníky či brigádníky.“

Podrobnější informace naleznete v Katalogu franšíz.