Legální podnikání s konopím

Franchisant, který si bude chtít otevřít vlastní supermarket weGrow, musí mít 21 let a 166.000 USD jako počáteční investici.
Úterý
14.06.2011
Obchody weGrow nabízející léčebné produkty s obsahem marihuany plánují vytvoření franchisové sítě v USA.
 

Krátce poté, co byla marihuana uznána ve státě Arizona jako rostlina s léčebnými účinky, dorazil na tamní trh obchod značky weGrow. Na ploše 21.000 metrů čtverečních se bude pěstovat tato rostlina, která vystačí pro potřeby až 100.000 zákazníků.

V současné době na území USA již fungují tři pobočky značky weGrow. Dva z nich se nacházejí v Kalifornii, a další byl nejnověji otevřen 5. června v Arizoně. Stal se tak prvním, který je provozován formou franchisy. Dhar Mann, zakladatel sítě weGrow vysvětluje: „V obchodech nenajdete přímo vypěstovanou rostlinu, nýbrž si v nich budete moci zakoupit všechny potřebné nástroje pro pěstování konopí, jako jsou UV lampy a generátory oxidu uhličitého. Také se zde dozvíte o vhodných technikách pěstování a budete si moci domluvit osobní konzultaci s "experty na bylinky“. Na místě si také budete moci otestovat své produkty před použitím.“

V současné době Mann plánuje zakořenit se svou značkou ve všech státech USA, v nichž je povolena léčba konopím. Na seznamu jsou ještě New Jersey a Oregon. Podnikatelé, kteří mají zájem o provozování vlastního supermarketu, musí mít nejméně 21 let a disponovat 166.000 USD jako počátečním kapitálem.

Konopí a účinné látky v něm obsažené vykazují celou řadu léčebných vlastností, což umožňuje jejich využití v medicíně. Některé odrůdy účinně odstraňují silné bolesti. Studie ukazují, že pacienti mohou využít výhod marihuany například při intoxikaci.

Pro tuto chvíli je nepravděpodobné, že by se značka weGrow objevila mezi českými franchisovými systémy. Ale co není, může za nedlouho být.