8 franchisantů za půl roku

Centrála Husse se nachází v Brně, v rámci ČR nyní funguje 8 franchisantů, které franchisor získal během šesti měsíců také díky portálu FranchisingINFO.cz.
Úterý
26.07.2011
Získal švédský výrobce a distributor suchých a mokrých krmiv pro domácí zvířata Husse v ČR.
 

Husse je švédský výrobce a distributor suchých a mokrých krmiv pro domácí zvířata. Součástí sortimentu je také kosmetika a pamlsky pro psy a kočky. Společnost Husse byla založena ve Stockholmu v roce 1987. V roce 1993 začala rozvíjet své pobočky ve Skandinávii pomocí franchisingu. O tři roky později expandovala do dalších evropských zemí. V současné době provozuje v Evropě síť 600 franchisantů ve 32 zemích a získala si více než 250.000 zákazníkům.

Společnost zvolila za svoji obchodní strategii distribuci přímo zákazníkům, kdy produkty nejsou k dispozici v tradičních prodejních sítích, ale zákazník si je může zakoupit pouze přímo od místního franchisanta - distributora. Otakar Konečný, ředitel společnosti KONY trade, s.r.o., který buduje v rámci Česka franchisovou síť s krmivy Husse, vysvětluje: „Každý franchisant má výhradní právo na prodej produktů v dané oblasti a je zodpovědný za organizaci distribuce. Díky dodávkám přímo z továrny a vynechání velkoobchodníků i maloobchodníků, můžeme kombinovat konkurenceschopné ceny a atraktivní marže pro naše franchisanty.“

Dle vyjádření ředitele, podpora pro franchisanty se skládá z územní exkluzivity k prodeji výrobků a služeb v dané oblasti, marketingových materiálů potřebných pro zahájení podnikání, vzdělávání a školení na produkty prodejní techniky a operační systém na podporu prodeje.

Potřebná počáteční investice se pohybuje v rozmezí od 40.000 do 120.000 Kč v závislosti na velikosti oblasti a dále se odvádí průběžný měsíční správní poplatek ve výši mezi 1.500 a 3.500 Kč dle počtu a velikosti franchisové licence.

Franchisant bude zodpovědný za zajištění suchých skladovacích prostor o velikosti 15 m2 (např. garáž), auta, počítače s připojením na internet a telefonu určených pro podnikání.