V Praze působí tři pobočky Contours, které firma provozuje vlastními silami. Pro čtvrtou hledá vhodné prostory.
Úterý
02.08.2011
Síť s 30minutovým cvičením pro ženy otevřela 4 nové franchisové pobočky u našich východních sousedů.
 

Tři fitness centra určená výhradně ženám byla v červenci otevřena v Bratislavě a jedno v Košicích. Česká společnost Alfréd s.r.o., která vlastní master licenci pro český trh, tak rozšířila své aktivity také na Slovensko. „Až nás to překvapilo, jak přípravné práce na slovenských pobočkách rychle proběhly. Během dvou měsíců jsme otevřeli čtyři nové pobočky,“ pochvaluje si Ondřej Velc, jednatel společnosti Alfréd s.r.o.

Jak dále jednatel nastínil, jednání s dalšími partnery v rámci Česka a Slovenska stále probíhají. Například v srpnu bude otevřena pobočka v Mostě, na přelom září a října je naplánována v Olomouci a během podzimu přijdou na řadu Pardubice. Tyto se tak přidají k dalším osmi pobočkám v České republice, které provozují samostatní podnikatelé – franchisanti – na základě licence.

Licence franchisantovi zaručí kompletní podporu, do níž náleží například školení, internetový software k online řízení klubu, územní exkluzivita a poradenství s finančním modelem provozu. Celková vstupní investice bez DPH se pohybuje kolem 750 tisíc Kč a zahrnuje franchisový poplatek za licenci, pořízení strojů, vybavení pobočky a reklamní kampaň při otevření pobočky. Návratnost investice trvá jeden až tři roky.

Pobočku je ideální umístit do prostoru o 120 až 150 m2 s tím, že pro kruhové umístění posilovacích strojů je třeba min. 80 m2 jednotného prostoru. Fitness nalezne uplatnění ve městech s 20 000 a více obyvateli.

Koncept expres kruhového cvičení pro ženy Contours vznikl v USA před 13 lety. Cvičení trvá jen 30 minut a kombinuje posilování s aerobním cvičením. Pobočku je možné vést přímo nebo prostřednictvím personálu jako investiční příležitost. Značka aktuálně působí ve 30 zemích světa, kde funguje více než 800 fitness center.