„Den zmrzliny zdarma“ není žádnou novinkou, tradičně se koná také ve své domovině v USA.
Pátek
05.08.2011
Poté, co byl zavřen jediný obchod s luxusní zmrzlinou Ben&Jerry’s v Praze, zkouší značka znovu prorazit na českém trhu pomocí franchisingu.
 

Světový potravinářský gigant Unilever v roce 2000 odkoupil licenci na luxusní zmrzliny značky Ben&Jerry’s od jejích zakladatelů Bena Cohena a Jerryho Greenfielda. Ti za 20 let vybudovali v USA síť, která proslula především odvážnými názvy a chutěmi zmrzlin. Firma letos zavřela svůj jediný obchod Ben&Jerry’s na ulici Na Příkopě v Praze. Značku ale nechce z českého trhu zcela stáhnout. Jako nejoptimánější obchodní model zvolila franchising. Proto nyní hledá franchisanty a vhodná místa pro nové obchody.

Začátkem června tohoto roku uspořádal Unilever dvoudenní akci na podporu prodeje prémiových zmrzlin Ben&Jerry’s. Na dvou místech v Praze před obchodním centrem Flora a také v Brně rozdával tuto zmrzlinu, která patří na českém trhu k vůbec k těm nejdražším.

Do pilotního projektu nasadila firma své promovozy, které používá také pro pojízdné čajovny Lipton či nově pro margaríny Rama. Zmrzlina Ben&Jerry’s se v současné chvíli prodává v síti obchodů Billa a Albert. Od pojízdných prodejen si firma slibuje, že by na strategických místech mohly fungovat jako nový prodejní kanál.

Pro podrobnější informace se obraťte na redakci FranchisingINFO.cz.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014