Cheesy se ve své nabídce neomezujeme jen na zahraniční produkci, ale spolupracuje také s tuzemskými mlékárnami a farmami.
Pátek
02.09.2011
Síť prodejen se sýrovými specialitami Cheesy provozuje 12 franchisových a 6 vlastních poboček.
 

Společnost Cheesy Trade s.r.o., která provozuje síť prodejen se sýrovými specialitami Cheesy, vznikla před pěti lety. Společnost se zabývá dovozem a prodejen více než 100 druhů sýrů z pěti zemí Evropy. V současné odbě provozuje 18 prodejen, z nichž je 12 v rukách franchisantů.

První prodejna byla otevřena v Praze na Letné. „Hlavní myšlenkou při jejím otevření bylo, aby se v prodejně zákazník cítil jako v holandské sýrárně, kde ochutná z pestré nabídky sýrů a odejde s kouskem, který si vybral,“ říká Jiří Malík, jednatel společnosti.

Co jste o sýru možná nevěděli

Sýr se snad kromě Japonska a Číny vyrábí a konzumuje takřka na celém světě. Vyrábí se z nejrůznějších druhů mléka - v západním světě převážně z kravského, kozího a ovčího. Při jeho výrobě dochází k oddělení vody od pevných součástí mléka, tj. bílkovin, tuků a minerálů. Do mléka se přidává syřidlo, mléčná kultura a sůl, do oddělené - pevné části (sýřeniny) - nebo přímo do mléka se pak někdy přidávají ještě bakteriální a plísňové kultury.

Zdravá pochoutka

Mléko a mléčné výrobky jsou zdrojem bílkovin, tuků, vitamínů (vitamínů B-komplexu rozpustných ve vodě, dále A, D, E a K rozpustných v tucích), enzymů, stopových prvků (jako zinek, jod, železo) a minerálních látek (vápník, hořčík, fosfor). Kvalita mléka a obsah všech těchto složek závisí na prostředí, ve kterém se zvíře, jež mléko produkuje, chová. V zásadě platí čím kvalitnější mléko, tím kvalitnější sýr.

Pro bližší informace se obraťte na redakci FranchisingINFO.cz.