Franchisa nejen pro „ajťáky“

V současné době fungují dvě provozovny PC Portu v Kladně.
Čtvrtek
08.09.2011
Koncept PC Port hledá partnery ve všech regionech ČR, kteří chtějí poskytovat služby i produkty ve výpočetní technice.
 

Česká společnost Inkoros, spol. s r.o., provozuje maloobchodní prodejny zaměřené na prodej výpočetní techniky, příslušenství a poskytování odborného servisu pod značkou PC PORT. Na českém trhu působí již 11 let a zaměřuje se jak na firemní tak také koncové zákazníky.

Kirill Putryk, manažer rozvoje sítě, vysvětluje plány konceptu: „Máme zájem o všechny regiony Česka. Do konce roku plánujeme, že najdeme franchisanty a společně s nimi zprovozníme první partnerské pobočky.“ Jak dále poznamenal, koncept je vhodný do všech měst s minimálně 30.000 obyvateli.

Zájemce, který se chce připojit k síti, zaplatí vstupní poplatek ve výši 30.000 Kč a přibližně 200.000 Kč za zprovoznění prodejny včetně prvního závozu zboží. Jediný poplatek v hodnotě 3.500 Kč, který se franchisorovi odvádí každý měsíc, je poplatek za marketingové aktivity.

Kromě centrálně řízeného marketingové podpory projde partner také vstupním teoretickým i praktickým zaškolením, získá informační a pokladní systém, zorganizovanou logistiku, množstevní slevy při nákupu produktů a zákaznický servis.

„Od našich franchisantů neočekáváme žádné detailní znalosti v oboru výpočetní techniky, tomu je naučíme na komplexním školení. Podstatné je, aby byli proklientsky orientovaní, osobně se angažovali v podnikání a měli zájem o tento obor,“ míní Putryk.


/1/
zobrazit více