Mottem pralinek Leonidas je čerstvost, štědrost a tradice.
Pátek
09.09.2011
Z 8 obchodů s belgickými pralinkami Leonidas v ČR fungují 2 na principu franchisingu, zbylé provozuje mastrefranchisant, společnost Pralinky.
 

Leonidas je největším světovým producentem belgických pralinek. Vyrábí více než 100 různých druhů dle tradičních a originálních receptur. Síť tvoří více než 1.500 obchodů ve 40 zemích světa. V České republice působí již čtyři roky s osmi a na Slovensku se dvěma obchody.

Rozvoj v ČR

V České republice nyní působí z osmi obchodů dva franchisové, jedná se o pobočky umístěné v Ostravě a Praze 6. Tyto pobočky jsou provozovány formou shop-in-shop. Šest obchodů je pak v rukou masterfranchisanta, společnosti Pralinky, s.r.o. Prodejny Leonidas jsou umisťovány do velkých měst a jejich nákupních center, kde je velká fluktuace lidí.

Pralinkový příběh

Zakladatel konceptu je Řek Leonidas Kestekides, který emigruje do USA a začátkem 20. století začíná pracovat jako cukrář v New Yorku. V roce 1910 jako člen řecké delegace cestuje poprvé do Belgie na Světovou výstavu v Bruselu ukázat své cukrářské výrobky. Okamžitě se setkává s velkým zájmem o své originální výrobky. V Bruselu se následně usazuje a zakládá rodinný podnik Leonidas.

Pro více informace se neváhejte obrátit na redakci FranchisingINFO.cz.