Dairy Queen

dairy queen logo
Informace o master-franchisovém systému
Popis franchisového systému

Dairy Queen Grill & chill® - Rodinný rychlý servis v americkém stylu a cukrárny - pod jednou střechou. Síť má 6 800 franšízových restaurací ve Spojených státech amerických a 29 v dalších zemích, na trhu působí již více než 75 let. Jídelní lístek DQ® tvoří chutné hamburgery (mezi nimi i nejznámější je Flamethrower Grill Burger®), "kuřecí prsty", saláty, tortily a sendviče. Avšak to, na čem je postaveno jméno DQ® a co denodenně přitahuje zákazníky, se nazývá "točené chlazené produkty" - točená zmrzlina, ovocné a ledové štávy a nápoje, včetně světově proslulé Blizzard®, jemně zpracované ovocné smoothies, MooLatte® nápoje na bázi kávy, mléčné koktejly, zmrzlinovy, ovocné poháry se zmrzlinou a mražené dorty různých chutí.

Dairy Queen provozuje několik typů provozoven:

  1. "Treat" - kiosky, stánky,... s nabídkou sladkých mražených a chlazených dezertů a specialit
  2. Restaurace - od nákupních center až po klasické s "drive-in"
  3. Expres stánky - interiérové a exteriérové


Čím se Dairy Queen Grill & chill® liší od ostatních?
• Kompletní menu s bohatou řadou čerstvých produktů (mražené sladkosti a dezerty)
• Všechny produkty jsou "na zakázku" s plnou obsluhou u stolu
• Podpora, školení a zajištění dodavatelského řetězce na globální úrovni

Franšízant v ČR podepíše exkluzivní smlouvu na regionální zastoupení (Franchise Area Developement).

Dairy Queen’s Grill & Chill® is Fanfood, not fast food!!

Vlastní provozovny

2 USA

Franchisové provozovny

6 800 jednotek v 29 zemích (Amerika, Asie, Evropa, Střední východ)

Obrázek provozovny systému
Dairy Queen dalnice
Informace pro master-franchisanty
Podpora pro master-franchisanty
  • Zázemí silné prosperující značky
  • Školení a podpora při vstupu a po celou dobu spolupráce
  • Zajištění dodavatelů na globální úrovní
Potřebná počáteční investice

Franšízant platí dva vstupní poplatky - první, licenční "area fee" jednorázový poplatek, za který získává právo na rozvoj daného území, a pak "unit open fee," který se platí před otevřením každé restaurace.

Výše licenčního poplatku je stanovena individuálně dle velikosti daného regionu.

Poplatek obecně za otevření jednotky Grill a Chill: 35.000 $, $ 15,000 pro "Treat"
Licenční průběžné poplatky: 5%
Marketingový poplatek 5% - většinu z toho uplatněn na lokálním trhu

Investice za restauraci Grill & chill® je cca 1.100.000 $ - 1.835.000 $. Průměrný roční výnos na restauraci je cca  1.300.000 $.

Zřizovací výdaje / počáteční kapitálové investice - závisí na zemi / regionu

 

Základní požadavky

DQ® hledá partnery mezi silnými úspěšnými firmami a podnikateli, kteří již mají zkušenosti v odvětvích spojených s jídlem a pitím (gastronomie, stravování, maloobchod, distribuce), popřípadě v jiných, souvisejících oborech - obchodní řetězce, lékárny, kina, zábavní parky, hřiště, čerpací stanice, apod.

Očekávání od franšízanta:
• zná a respektuje západní standard služeb a kvalitu výrobků
• zná a má přístup k dodavatelskému řetězci
• dobrá znalost místního trhu

Smlouva je uzavřena na 15 let s možností prodloužení o dalších 10 let.

Informace o master-franchisorovi
American Dairy Queen Corporation
7505 Metro Blvd.Minneapolis, MN 55439-0286, USA
+420 775 661 788
redakce@franchising.cz
www.dairyqueen.com
Kontaktní osoba pro zájemce o licenci

Prosíme o vyplnění a odeslání dotazníku níže. Zájemcům o spolupráci pošleme prezentaci Dairy Queen´s, dohodu o mlčenlivosti a dotazník. Po vyplnění dokumentů poskytneme podrobnější informace o obchodním modelu a licenčních podmínkách.

Zjistěte více
Pokud chcete získat více informací, vyplňte kontaktní formulář níže. Vaše údaje budou předány přímo dané společnosti.
Jméno a příjmení *
Město *
Telefonní kontakt *
E-mail *
If you see this field leave it blank.

Informace zadané v katalogu dodávají samotné franchisové systémy. Před podpisem smlouvy o spolupráci by měl každý zájemce posoudit nabídku dané firmy. Redakce si vyhrazuje právo upravit informace o systémech udávaných v katalogu. V případě zjištění, že udávané informace nejsou pravdivé či neaktuální, prosíme, kontaktujte redakci.

chcete víc?

newsletter Franchising.cz

If you see this, leave this form field blank