8 cest jak vydělávat ve spánku

Pokud máte blog a vlastní web, začněte na nich vydělávat. Způsobů je několik. Je možné na svých stránkách nabízet reklamu a produkty jiných lidí a firem, a inkasovat za to peníze.
Neděle
12.02.2017
Také vám v práci tvrdili, že musíte neustále dřít, abyste dosáhli úspěchu? Nenechte se obelhat, zbohatnout lze i ve spánku.
 

Dokažte svým soukromým podnikáním, že abyste vydělávali velké peníze, nemusíte se stát otrokem vlastních ambicí. Inkasovat finance lze i v době, kdy spíte. Ve věku internetu stačí přijít s chytrým nápadem, a zbohatnout můžete i díky "vedlejšáku".

8 způsobů jak vydělávat peníze zatímco spíte

1. Začnete psát blog

Nejpopulárnější způsob pasivního finančního příjmu po celém světě? Vlastní blog. Jeho nastavení trvá desítky minut, start i provoz je levnou záležitostí. Prostě si koupíte doménu a zaplatíte za hosting, což jsou tisícové částky ročně. Nutné je umět ovšem vytvořit dostatečně přitažlivý obsah pro uživatele internetu, kteří mají zájem o čtení a sdílení. Jako účetní například můžete vytvořit blog s radami pro malé podniky, pokud jste daňový poradce, pište o daních, pokud jste kuchař, vydávejte recepty.

Ujistěte se, že témata o kterých píšete, jsou dostatečně populární. Pokud budete psát o svém domácím mazlíčkovi, váš obsah nejspíš zpeněžit nepůjde, protože nebude zajímat nikoho kromě vaší rodiny. I když člověk nikdy neví...

Kolik kliků máš, tolik peněz vyděláš

Pokud již máte blog a vlastní web, začněte na nich vydělávat. Způsobů je několik. Je možné na svých stránkách nabízet reklamu a produkty jiných lidí a firem, a inkasovat za to peníze. V takovém případě by obsah reklamy měl přímo souviset s obsahem blogu. Najděte firmy, které s vámi budou chtít spolupracovat - ty vám posléze poskytnou kód, díky němuž pokaždé když někdo klikne na příslušný odkaz, postará se vám o provizi.

Pokud již máte zajištěnou návštěvnost stránek, najděte si investora nebo sponzora. Začněte prodávat přímo inzertní prostor na svých stránkách. Inzerenti budou v případě skutečného společného zájmu nakupovat a objednávat u vás, čímž budou opět podporovat potažmo také vlastní firmu. Začněte malými částkami, třeba 500 korunami měsíčně za umístěný inzerát, reklamu, PR sdělení. Po nějaké době budete inkasovat trojnásobné částky, opět ale platí zásadní podmínka: váš blog musí zaujmout a nabízet výlučné a zajímavé informace.

Výhodnější je přitom na internetu mít vlastní sponzory, nežli prodávat reklamní prostor. Sponzora poznáte například podle loga v zápatí stránek, či podle obsahu sponzorované části stránek.

2. Prodávejte vlastní informační produkt

Jste-li odborníky v nějaké oblasti, můžete na webu vytvářet a prodávat produkty jako jsou e-knihy a videa, a opět je prodávat na svém blogu. Tento způsob zabere více času, musíte navíc předem umět opět vzbudit zájem o své výrobky. Jakmile bude ale práce na projektu hotová, stačí vše na internetu správně nastavit, a pak již budete jen přijímat provize z prodeje.

3. Vybírejte licenční a autorské poplatky

Pokud jste talentovaný hudebník, herec, nebo autor, pak se zkuste živit skrze poplatky za užívání vašeho díla. Lidé vám budou posílat peníze za to, že budou například poslouchat vaši hudbu, či číst vaši knihu. Pokud nejste dostatečně talentovaní, můžete řešit svou situaci skrze tzv. licenční poplatky.

Podívejte se na virtuální tržiště Royalty Exchange, českou obdobou je například server Hithit.cz. Snaží se propojovat kreativní lidi s těmi, kteří je chtějí finančně podporovat, a sbírá od zájemců na webu peníze na "provoz" onoho umělce. Každý zveřejněný projekt má na shromáždění předem stanovené částky maximálně 45 dní. Pokud se mu to ovšem nepodaří, nedostane ani korunu.

4. Vytvořte společenství a inkasujte členské poplatky

Vlastníte fitness studio? Registrujte návštěvníky jako členy vlastního spolku, každý měsíc vám budou platit členské poplatky namísto pravidelného vstupného. Máte zajištěný jistý příjem bez toho, abyste posléze museli dané fitness centrum byť třeba i navštívit. Přitažlivost nabídky a dlouhodobé smlouvy lze zvýšit například zákazem vstupu nečlenům klubu, poskytováním výhradních informací či služeb, a podobně.

Jedním z mnoha příkladů z jiného oboru je třeba Timothy Sykes, který vydělává měsíčně na 100 tisíc dolarů prostřednictvím poplatků od členů jeho spolku, kterým radí jak vydělávat peníze obchodováním s vlastními finančními rezervami a úsporami.

Živit se je možné provozováním e-shopu, obchodovat ale nemusíte jen na vlastní adrese, zboží lze nabízet třeba přes eBay či Amazon, kde se vám postarají v podstatě o celý prodejní proces včetně dopravy.

5. Zautomatizujte svůj obchod

Na internetu lze také docílit, aby produkty a služby našly svého zájemce v podstatě samy. To se děje tak, že vyhledávače a další společnosti sbírají a poskytují informace na internetu, a pokud uživatel dá souhlas s použitím dat jako je e-mailová adresa, automaticky systém sám doručí nabídku příslušného zboží či odkaz rovnou konkrétnímu člověku, který o ně projevil zájem.

Stejným způsobem fungují například hromadné e-mailové zprávy s firemními nabídkami či informacemi. Každý dolar vynaložený na e-mailový marketing generuje podle propočtů přibližně 45 dolarů. Využívat lze přitom služeb jiných webů a společností jako je například MailChimp.

6. Prodávejte weby či na webu

Pokud jste strávili čas budováním internetové stránky a máte na nich dostatečný počet návštěvníků, prodejte svou doménu na burze. Proces lze mnohokrát opakovat a vydělat tak lze mnohdy i překvapivě slušné peníze. Živit se je samozřejmě možné i provozováním internetového obchodu, kdy nabízíte převážně fyzické produkty. Obchodovat ale nemusíte jen na vlastní adrese, zboží lze nabízet třeba přes eBay či Amazon, kde se vám postarají v podstatě o celý prodejní proces včetně dopravy.

E-shop můžete spustit také třeba prostřednictvím služby Shopify, kde pořídite všechno pro internetový obchod včetně tlačítek s odkazy na sociální sítě. Shopify je takový velký internetový obchoďní dům.

7. Investujte do akcií

Jestliže investujete do akcií na finančí burze, budete mít právo inkasovat podíl ze zisku cizích firem. Tento pasivní přístup je dostatečně známý snad každému, internet tento proces opět značně zjednodušil, tudíž je přístupný takřka každému kdo má připojení na internet. Investovat do akcií lze navíc zcela na vlastní pěst.

8. Pronajměte svůj majetek

Díky službám jako je Airbnb můžete pronajmout svůj domov, zatímco jste sami na dovolené nebo na prázdninách. Můžete pronajmout garáž, parkoviště, nevyužité kancelářské prostory. Stačí najít způsob reklamy a upozorňování na služby, více není třeba předem zařizovat. Vaší největší starostí posléze bude jen spokojenost vašeho nájemce a aktuální stav vámi pronajímaného majetku. Proto je třeba v tomto případě pečlivě vybírat, komu chcete svůj majetek pronajmout, a ošetřit vše smlouvami pro případ poškození majetku či neplnění povinností při jeho správě, stejně jako neplacení nájemného.

Poté už můžete v klidu v noci spát, a peníze vám budou na účtu přibývat i bez vaší snahy a jakéhokoliv dalšího přiičinění. Anebo využít nastálého volného času k hledání další cesty jak získat majetek a zajistit si vlastní budoucnost.


Populární na fóru

Česko jako domov pro nové značky

Blbost. Bylo jich skoro dvojnásobek. Viz https://www.retailguide.cz/cs/38-novych-znacek-na-ceskem-trhu/

1 komentář(e)
posledni 08.02.2023
Běžná výše poplatků

Dobrý den, poplatky se vždy stanovují individuálně dle finančních výsledků a výnosnosti daného konceptu, mohou to být % od 2-10% nebo fixní poplatky nebo kombinace...

2 komentář(e)
posledni 28.02.2021
Běžná výše poplatků

Dobrý den, zajímalo by mě, jaká je běžná výše poplatků. Jedná se o neznámou firmu podnikající na poli zábavy, něco jako lasergame, VR, únikovky. Děkuji za...

2 komentář(e)
posledni 04.01.2021
Franšíza - co to je?

Taky bych chtěl začít podnikat a nemám s tím skoro žádné zkušenosti. O franchisingu jsem si dost přečetl a příjde mi to jako ideální start do podnikání pro...

1 komentář(e)
posledni 18.11.2019
Ochranné známky je třeba kontrolovat

Má někdo zkušenost s monitoringem ochranných známek? Našel jsem www.ipdefender.eu a je bezonkurenčně nejlevnější i se zdarma verzí do 3 ochranných známek a má...

1 komentář(e)
posledni 06.05.2019
Franchisingová smlouva

Sice jsou náležitosti trochu volnější, ale to může představovat výhodu i nevýhodu zároveň. Vždycky je na místě nechat si poradit od odborníků a mít jistotu,...

2 komentář(e)
posledni 30.11.2017
Franchisingová smlouva

Hraapla@seznam.cz

2 komentář(e)
posledni 21.05.2017
Rozvoj franšízingu v Česku

Dobrý den, můžu se zeptat kolik je v roce 2017 nebo 2016 už franchisingových poboček v ČR? DĚKUJI

1 komentář(e)
posledni 03.03.2017