Tradičním kantýnám odzvonilo

Známí kluci v akci
Známí kluci v akci / V nabídce již tradičních operátorů v odvětví se aktuálně objevují společnosti známých restauračních skupin či řetězců nebo známých kuchařů, např. Perfect Canteen Filipa Sajlera, což je projekt představitele „Kluci v Akci“ (na snímku), nebo Zátiší Group pod značkou Fresh & Tasty, pro níž vaří Gian Luca Giardi.
Středa
30.05.2018
Klasické firemní kantýny se proměňují na prémiové samoobslužné restaurace. Nabízejí občerstvení i zcela zdarma.
 

Blahodárné prostředí na pracovištích a s tím související služby hrají v pracovním procesu čím dál větší roli. Výrazně se zvyšuje kvalita jídla a prostředí stravovacích prostor na pracovištích. Na trh vstupují i známe restaurační skupiny, jakými jsou Zátiší group či Perfect Canteen Filipa Sajlera (projekt představitele „Kluci v Akci“). Vyplývá to z průzkumu realitně poradenské společnosti Cushman & Wakefield, která se na oblast sektoru gastronomie specializuje a operátory do kanceláří zajišťuje.

Samotná nabídka stravovacích zařízení v kancelářských budovách je již zavedeným konceptem především v částech metropole s nízkou občanskou obslužností, kde jsou mnohdy nutností. V Praze je jich na 126. Většina z firemních restaurací (62 %) nabízí své menu i veřejnosti, přitom jen 13 % je otevřeno i o víkendu. Při nových výstavbách a rekonstrukcích vlastníci a developeři považují výběr operátora firemního stravování za nezbytnou součást v cestě za komerčním úspěchem. Sází především na kvalitní kuchyni, příjemné prostory a moderní design. U náročných klientů vstupují do hry i špičkoví šéfkuchaři.

Co sníš, to zaplatíme

„Mnozí developeři začínají s výběrem operátorů těchto služeb již při přípravě projektů. Chtějí se tímto způsobem odlišit od ostatních, více zaujmout nájemce a ti pak své zaměstnance. Kvalita stravování a jeho výjimečný koncept je totiž jedno z důležitých hledisek při vyhledávání a rozhodování se, jaké prostory nájemce zvolí," vysvětluje Zdeněk Zádrapa, specialista na pronájem maloobchodních prostor se zaměřením na gastronomii a volnočasový sektor. Mnohé kancelářské budovy nabízejí restaurační zařízení po celý den. Až 63 % ze všech pražských firemních restaurací v kancelářských budovách nabízí snídaní, 39 % kavárnu a 95 % nabízí jako vedlejší službu i catering.

Na vzestupu je i kvalitní nabídka polotovarů - předpřipravených pokrmů, které si zaměstnanec může odnést domů. Dalším trendem v oblasti firemního stravování je nabídka restauračních služeb zdarma, a to zcela bez finančních limitů. ​„V dnešní době nízké nezaměstnanosti pronajímatelé rádi pomáhají svým nájemcům s nabídkou dalších benefitů, kde kromě relax zón, fitness center nebo třeba zázemí pro kola, hraje roli právě nabídka kvalitního stravování v rámci budovy. Dnešní trend, kde je kladen důraz na kvalitu stravování, nicméně splňují i tradiční provozovatelé jako Aramark, kteří se snaží nabídnout různé koncepty pro různá zadání pronajímatelů," dodává vedoucí oddělení zastupování pronajímatelů​ Petr Markvart.


Populární na fóru

Franchisingová smlouva

Sice jsou náležitosti trochu volnější, ale to může představovat výhodu i nevýhodu zároveň. Vždycky je na místě nechat si poradit od odborníků a mít jistotu,...

2 komentář(e)
posledni 30.11.2017
Učesaný byznys

Při zakládání mého kadeřnictví jsem investovala i do tvorby webových stránek, které mi moc pomohly k nalákání nových zákazníků a tedy zvýšení popularity...

1 komentář(e)
posledni 17.10.2017
Barva webu rozhoduje

Kombinace vhodných barev má určitě vliv na první dojem a je zajímavé, jak až moc. U prodejních webů je to ale i spousta dalších maličkostí - jako třeba barva a...

1 komentář(e)
posledni 24.08.2017
S riziky počítáme

Od ELKO EP prakticky denně odebíráme relé do rozvaděčů. Ale měl jsem za to, že jsou známí pouze na českém trhu. Teď jsem mile překvapen, že je i...

1 komentář(e)
posledni 13.06.2017
Franchisingová smlouva

Hraapla@seznam.cz

2 komentář(e)
posledni 21.05.2017
Rozvoj franšízingu v Česku

Dobrý den, můžu se zeptat kolik je v roce 2017 nebo 2016 už franchisingových poboček v ČR? DĚKUJI

1 komentář(e)
posledni 03.03.2017
Radim Jančura: Podnikání je o překážkách

https://www.facebook.com/Student-Agency-Bojkot-1812481502329777/?view_public_for=1812481502329777

3 komentář(e)
posledni 11.02.2017
Radim Jančura: Podnikání je o překážkách

Pan Jančura není žádný superhrdina ani Mirek Dušín, jediné co se mu podařilo je vyplnit mezeru na trhu a z toho profitovat. Osobní zkušenost mě přesvědčila, že...

3 komentář(e)
posledni 11.02.2017