Zemřel Steve Jobs – zakladatel Apple

Steve Jobs stvořil svět ve tvaru jablka. Apple je fanoušky považován za největší subkulturní společnost.
Čtvrtek
06.10.2011
Bůh stvořil Adama a Evu. Steve Jobs stvořil Apple s chytrými multimediálními JÁ produkty.
 

Steve Jobs nejen vymyslel produkt, který zlepšuje život, ale nastavil marketing tak, že vnuknul každému představu, že potřebuje nový přístroj – JEHO přístroj. Myš, grafické uživatelské rozhraní na obrazovce počítače, iPod (přehrávač hudby ve formátu MP3), iPhone (multimediální mobilní telefon s dotykovým displejem), a nedávno i iPad - minilaptop s dotykovou obrazovkou - všechna tato zařízení vynalezl jeden muž, jehož společnost v roce 2010 dosáhla obratu 50 mld. dolarů. Od svého založení v roce 2001 si koupilo iPod na 160 milionů lidí. Jen v prvním roce od uvedení na trh se prodalo multimediálního mobilního telefonu iPhone na 13 milionů kusů.

Adoptivní syn Araba

Jobse adoptovali náhradní rodiče. V roce 1972 zakončil střední školu v Cupertino v Kalifornii a poté studoval jeden semestr na Reed College v Portlandu, Oregon. Studia však nedokončil.

Boj s rakovinou

Jobs byl vegetarián, ani to ho však neuchránilo před vážným onemocněním trávicího ústrojí. V roce 2004 se podrobil operaci slinivky břišní. V lednu 2009 rozeslal e-mail zaměstnancům, v němž informoval o své pracovní neschopnosti. Podstoupil úspěšnou transplantaci jater, kdy mu byl chirurgicky odstraněn metastazující nádor pankreatu. V lednu 2010, jen šest měsíců po této těžké operaci, Jobs uvedl na trh své poslední dítě - iPad - minilaptop s multimediální dotykovou obrazovkou. Prohrál svůj boj s rakovinou po 7 letech 5. října 2011. Až do posledního dne svého života setrval ve funkci předsedy představenstva společnosti Apple.


/2/
zobrazit více