Školka i pro problémové děti

PONNY je soukromá anglická mateřská škola pro dětí ve věku od 3 do 7 let.
Čtvrtek
05.04.2012
Anglická soukromá školka PONNY hledá franchisanty. Své služby chce rozšířit i díky spolupráci s odborníky a speciálními pedagogy.
 

Franchisový koncept PONNY provozuje jednu vlastní pobočku v Brně. V jednání jsou školky ve Znojmě a Břeclavi. Hlavně znojemská pobočka je zajímavá i pro klienty v blízkosti hranic, a to jak z české, tak rakouské strany. "Dokonce rakouská strana nabídla pomoc při realizaci takové školky. České úřady a podobné instituce nemají zájem se jakkoliv angažovat při otevírání školky. Investoři stále váhají, neustále slyší, jaká se blíží krize a tudíž spíše vyčkávají," říká Martina Drtílková, franchisorka a zakladatelka konceptu soukromých anglických školek PONNY.

Společnost má pro letošní rok velké plány. Chce se více zaměřit na služby pro problémové děti. Prohloubit spolupráci s odborníky a eliminovat všechny potíže, které by dětem mohly komplikovat zvládnutí učiva v 1.třídě základní školy. Zároveň firma hodlá nabízet i víkendové služby pro děti nebo rodiče s dětmi právě v oblasti zvládnutí problémového chování u dítěte nebo. A vedle toho se zaměřit i na velmi nadané děti. "Cílem je mít smysluplný projekt a program pro kvalitní rozvoj dítěte. To v současné době vnímáme jako velmi důležité. Ukazuje se, jak se začíná vymstívat, když rodiče nemají čas na děti, nečtou pohádky, nechodí na procházky a s dětmi si ani nepovídají," dodává Drtílková.

Franchisový koncept PONNY rovněž spolupracuje s obdobnými anglickými školkami v zahraničí, například v Rakousku nebo USA. Školky si vzájemně vyměňují fotky z akcí, zkušenosti, jak se žije v jiných zemích. DO budoucna by mělo podle Drtílkové docházet i k výměně učitelek a učitelů.