Jen za loňský prosinec činil objem poskytnutých hypoték GEPARD FINANCE 750 milionů korun, informuje generální ředitel společnosti Jan Kruntorád.
pondělí
16.07.2012
Letos čekáme nejlepší ekonomické výsledky v historii společnosti, říká Jan Kruntorád generální ředitel GEPARD FINANCE.
 

Loňský rok byl pro vás více než úspěšný. Jak vidíte ten letošní?
V letošním roce je hypoteční trh na mírném vzestupu. Vše nasvědčuje tomu, že opět přesáhne hranici 100 miliard korun. Také naše produkce vykazuje desetiprocentní růst, takže za rok 2012 očekáváme historicky nejlepší výsledky naší společnosti v objemech hypoték.

Kolik máte nyní franchisových poboček a kolik jich chcete mít na konci roku?
V současnosti máme 55 franchisových poboček, do konce roku plánujeme otevřít dalších deset kanceláří.

Jaké služby nejčastěji Češi po vás požadují?
Zpravidla se jedná o požadavek na zajištění financování nemovitosti hypotečním úvěrem.

Není už na trhu finančního poradenství přeplněno? Je ještě kam růst? A jakým způsobem?
Podle statistik se finančnímu poradenství v České republice věnuje 40 až 80 tisíc lidí. My nemáme distribuční síť finančních poradců. Naše poslání stojí na úzké produktové specializaci kompletního zpracování hypotečních úvěrů. Za klienta připravíme veškerou administrativu, aby získání hypotéky bylo z hlediska administrativy banky bezproblémové. A zůstáváme s ním až do vyčerpání úvěru. Celou tuto službu děláme pro naše zákazníky zdarma.

Jak vypadá rozvoj vaši sítě na Slovensku?
V červnu letošního roku proběhl celoslovenský meeting za účasti zástupců tamních bank a ostatních partnerských společností. Přijelo téměř 100 účastníků. Výsledky našich hypotečních makléřů na Slovensku jsou za dva roky fungování franchisové sítě ohromující. Jejich produkce přepočtená na jednotlivce je minimálně srovnatelná s Českou republikou.

Podle jakého klíče vybíráte potenciálního franchisanta?
Zájem o naši značku je stále významný. Každý měsíc jednáme s pěti až osmi zájemci o franchisu. Hledáme schopné lidi, kteří to myslí skutečně vážně, aby jejich podnikání bylo ziskové. Velkou výhodou je předešlá zkušenost s úvěrováním nebo praxe v realitách.