Přípravy na Slovensko vrcholí

Dietetická síť dietplus v Česku zatím provozuje dvě franchisové pobočky - v Ústí nad Labem a Praze.
Čtvrtek
26.07.2012
Žilina je prvním slovenským městem, kde dietplus otevře franchisovou pobočku. Například ve Francii má skoro 30 provozoven.
 

Francouzský dietetický koncept dietplus v České republice zatím provozuje dvě vlastní a dvě franchisové pobočky. Na jaře společnost otevřela jednu franchisovou provozovnu v Německu. Ve Francii, kde je franchising mnohem známější a rozvinutější formou podnikání než u nás, se dietplus blíží ke třiceti centrům.

V současnosti tráví firma nejvíce času nad spuštěním prvního franchisového centra dietplus na Slovensku, konkrétně v Žilině. Další bude otevřeno v Berlíně a ve Francii je v přípravě minimálně sedm dalších poboček. Pozadu nezůstává ani Česká republika. "V Česku v současné době jednáme s několika potencálními partnery, hovořit o konkrétních číslech by bylo v tuto chvíli předčasné," říká Michal Freiberger, ředitel skupiny Food and Service, která síť dietplus řídí.

Koncepty zaměřené na boj s nadváhou slaví v poslední době velké úspěchy. "Je to podnikání ve velice perspektivním oboru, protože nadváha a obezita jsou rozšířenými civilizačními chorobami, s nimiž se stále více lidí rozhoduje bojovat," dodává Freiberger. Navíc franchising je podle něj ideální volbou pro každého, kdo hodlá začít vlastní podnikání a nemá zkušenosti ani unikátní vlastní projekt.