Příští rok až pět nových prodejen

Prodejny Coccodrilo se podle Marka Kožusznika uplatní i v menších městech.
pondělí
15.10.2012
Prodeje našeho dětského oblečení rostou, říká v Rozhovoru týdne Marek Kožusznik, obchodní manažer Coccodrillo pro Českou republiku.
 

Když jsme spolu mluvili naposledy, měli jste podepsané další dvě franchisové smlouvy. Jaká je situace nyní?
Pravdou je, že letošní rok jsme otevřeli již dvě franchisové prodejny. Jedná se nachází v Černošicích a druhá v Teplicích. Vedle toho máme před podpisem minimálně jedné další smlouvy.

Jaké máte plány pro příští rok?
Plánujeme další expanzi. Rádi bychom otevřeli tři až pět nových prodejen.

Do jakých lokalit se Váš koncept hodí?
Zkušenosti ukazují, že i menší města s počtem obyvatel kolem dvaceti pěti až třiceti pěti tisíci mají výborný potenciál. Obchodní centra nabízejí ještě stále předražené pronájmy a ekonomicky projekty nevycházejí zajímavě.

Jaká je konkurence na trhu?
Přímá konkurence je menší, ale je samozřejmě spoustu prodejců dětského oblečení. Situace proto není jednoduchá.

Zakládáte si na kvalitě oblečení. Mnozí mladí rodiče ale mají hluboko do kapsy. Nebojíte se, že Vám tento model mnoho potenciálních zákazníků spíše odradí? Lidé totiž na dětském oblečení spíše šetří.
Kvalita je pro nás nejdůležitější, ale samozřejmě se snažíme ceny držet co možná nejníže, aby si naše produkty mohlo dovolit co nejširší spektrum zákazníků. Stále sledujeme zvyšující se trend prodejů, což je pro nás významným signálem, že zákazník si cení kvalitu a touto cestou se budeme ubírat i nadále.