Business for Breakfast působí v ČR už tři roky a v současné době má 30 podnikatelských klubů napříč celou republikou.
Úterý
05.02.2013
Networking si dobývá místo na trhu. Dobré vztahy v byznysu jsou totiž neocenitelné.
 

S touto aktivitou, při které se lidé na jednom místě navzájem poznávají a vytváří pro sebe vzájemně nové obchodní příležitosti, přišla před třemi lety na trh společnost Business for Breakfast. Networking je hlavně o budování dlouhodobých kontaktů a udržování dobrých vztahů. Je to o tom být doporučován jiným a dozvědět se o těch, kteří vyhledávají a právě potřebují produkty nebo služby, které nabízíte.

Vytváření vztahů může pomoci zejména v dlouhodobějším horizontu. Takové vztahy mohou podnikatelům přinést nové kontakty, doporučení, rady a další důležité a užitečné informace. Fungování networkingu vysvětluje ředitelka franchisové sítě Business for Breakfast Kamila Zárychtová:"Představte si, že jste součástí skupiny 10 lidí, se kterými se dobře poznáte, vzájemně víte, jak a komu mohou pomoci vaše produkty a vzájemně si pomáháte v rozvoji svých firem prostřednictvím doporučení. V tomto tkví velká síla. Každý průměrně známe dalších 250 obchodních kontaktů, představte si, k jaké síti 2500 kontaktů máte přístup po navázání kvalitního obchodního vztahu jen s 10 lidmi.”

První koncept, který začal podnikatelské kluby na principech referenčního networkingu oficiálně provozovat, přichází z Velké Británie. Zde mají klubová setkání a networking dlouhodobou tradici už od roku 2001. Tehdy John Fisher založil první Business for Breakfast.

V ČR působí Business for Breakfast už tři roky a v současnosti má díky svým franchisovým partnerům 30 podnikatelských klubů v různých regionech, například v Praze, Brně, Hradci Králové či Olomouci.