Do expanze s novým kabátem

Oxalis exportuje do 36 zemí světa. V posledních letech proniká například do Portugalska, Holandska i zemí vzdálenějších jako je Singapur či Spojené arabské emiráty.
Čtvrtek
21.02.2013
Změny ve franchisových pravidlech se Oxalis vyplatily. Plánuje dosáhnout 20 franchisových prodejen.
 

Společnost Oxalis v druhé polovině minulého roku rozjela rychlou expanzi. Od září otevřela 7 úplně nových poboček. Loni také upravila pravidla pro novou franchisu Oxalis a úspěšně se jí podle nich podařilo transformovat 4 franchisové prodejny. Firma nechce zatím předjímat a hodnotit, jak se pobočkám daří, ale věří, že se úspěch dostaví.

Oxalis chce v nastartované expanzi pokračovat. "Rozhodně bychom rádi více expandovali a zastavili se na čísle 20, co se franchisových jednotek týče. To je náš cíl. Jestli se podaří tento plán splnit v letošním roce, uvidíme," říká k rozvoji manažerka obchodní & franchisové sítě Oxalis Pavlína Křivánková s tím, že franchisový koncept by firma chtěla rozšířit i do dalších zemí. To je zatím ve fázi příprav.

Úprava nových pravidel přinesla zejména propagaci značky Oxalis, pevné normy a zkvalitnění služeb pro franchisanty. Dalším přínosem podle společnosti bylo vymezení jasného rozdílu mezi péčí o franchisanty a ostatní zákazníky. Zájem o franchisu zaznamenává Oxalis z řad franchisantů značný. Aby aktivněji vyhledávala další zájemce, bude se účastnit akcí Výstava franchisingu v Praze a Franchising meeting point v Brně.