Petr Hendrych (vpravo) značku pietro filipi založil v roce 1993. V roce 2004 odprodal svůj 60% podíl investičnímu fondu Genesis Capital. Ten síť pietro filipi rozvinul a teď ji zpátky odprodal do rukou Petra Hendrycha.
Čtvrtek
13.06.2013
Oděvní značka pietro filipi získala nového majitele. Jejím stoprocentním vlastníkem se stal její zakladatel Petr Hendrych.
 

Společnost Genesis Capital odprodala svůj 60% podíl v oděvním řetězci pietro filipi minoritnímu vlastníkovi a zakladateli značky Petru Hendrychovi. Do značky vstoupil fond Genesis Capital před devíti lety, aby napomohl jejímu rozvoji. Pietro filipi provozuje asi 70 obchodů v ČR i zahraničí. Za hranicemi se rozšiřuje na bázi franchisové spolupráce, kterou chce nadále rozvíjet.

Genesis Capital vstoupil do společnosti pietro filipi prostřednictvím fondu GPEF I v roce 2004. Od té doby pomohl zvýšit roční obrat značky z 200 na 500 milionů korun. V době vstupu mohli zákazníci oděvní značku najít jen prostřednictvím jiných obchodních řetězců a maloobchodů, vlastní obchody nebyly k mání. Investice fondu proto také směřovaly do tvorby poboček pietro filipi. „Dnes má pietro filipi síť 25 vlastních prodejen v Česku a 12 v pobaltských státech a na Slovensku. V ostatních zemích pietro filipi působí prostřednictvím franchisových partnerů, kterých má více než třicet,“ říká Jan Tauber, ředitel společnosti Genesis Capital, která fungování pietro filipi dozorovala z pozice členů dozorčí rady.

Petr Hendrych vidí opětovné získání většinového podílu jako další logický krok svého podnikání. Podle jeho slov se pietro filipi zaměří v nejbližším období na zefektivnění stávající sítě prodejen. „Vstup na další nové trhy s vlastním kapitálem prozatím neplánujeme. Co nás může posunout dál a co také máme v plánu, je pokračování expanze formou franchisy,“ dodává Petr Hendrych.