Exaktní vědy jsou budoucností

pondělí
29.07.2013
Franchisový koncept 2+2 Škola matematiky hledá u nás franchisové partnery. Jak v rozhovoru říká ředitel společnosti Marcin Kruszyński, šanci dává i mladším a starším lidem.
 

Jak je Vaše škola 2plus2 Škola matematiky úspěšná v Polsku? Co zde plánujete?

Zatím jsem na počátku našeho podnikání. Teprve budujeme síť našich škol, ale musím říct, že minulý rok byl pro nás úspěšný. Podařilo se nám v Polsku otevřít prvních 20 franchisových škol. A nadále hledáme nové franchisové partnery, ať už ve velkých, tak i v malých městech.

Proč jste si vybrali pro svůj další rozvoj zrovna Českou republiku a Ukrajinu? Co od těchto států očekáváte?

Tyto státy jsme si vybrali, protože mají podobný systém vzdělávání a zázemí jako v Polsku. Studenti zde též potřebují více zlepšit své schopnosti matematiky, které nedosahují takové úrovně, jako se očekává. Je dlouhotrvajícím trendem na celém světě naučit být zběhlý v exaktních předmětech. Bohužel státní školy nejsou natolik efektivní, aby studenty na tyto předměty dobře připravily. Proto jsme tu my, abychom žákům pomohli.

Vyjednáváte s nějakými potenciálními klienty? Co od nich očekáváte?

Ano, stále hledáme partnery v ČR i na Ukrajině. Proběhlo několik jednání v obou zemích, ale zatím se nepodařilo nalézt odpovídajícího franchisového partnera. Potenciální franchisanti jsou aktuálně ve fázi našeho „prověřování“ – tedy zjišťují, kdo jsme, co děláme, opravdu můžeme pomoci zlepšit znalosti matematiky. Chápeme, že podepsat první mezinárodní smlouvu potřebuje čas a my jsme na to připraveni.

Hledáte mladší a starší kandidáty na odkup franchisové licence. Proč jste se tak rozhodli?

Začali jsme tuto nabídku poskytovat polským i zahraničním franchisovým partnerům. Co nás podnítilo k vytvoření této nabídky je fakt, že skupiny mladších a starších ročníků jsou velmi ambiciózní a horlivý k práci, přesto jsou zaměstnavateli zanedbáváni. Tímto v nich chceme zažehnout jejich potenciál. Mladí a generace starších nad 45 let trpí nezaměstnaností a potřebují pracovat. 2plus2 Škola matematiky jim tuto možnost nabízí.

Plánujete ve svém konceptu nějaké novinky?

Ano, v září chceme představit výuku fyziky a chemie. Začneme učit s našimi vlastními sadami učebnicových materiálů. Také připravujeme nový koncept učení matematiky - „2plus2 Výběr matematických činností“. Nový program nás ještě více odliší od ostatních firem na trhu.

Jak byste popsal konkurenci na trhu?

Konkurence je pro nás částečně v oblasti soukromých učitelů. Pracujeme na tom, abychom přesvědčili rodiče žáků a studentů, že naše nabídka a metody jsou mnohem propracovanější a efektivnější než u soukromých učitelů.