Celková aktiva UniCredit Bank dosáhla k 30. červnu 316,6 miliard Kč, což je podobný údaj jako za stejné období minulého roku.
Pátek
09.08.2013
UniCredit Bank snížila za pololetí čistý zisk o 13%. Nadále podporuje program partnerských poboček, kterých chce letos 60.
 

Společnost UniCredit Bank zaznamenala za první pololetí pokles čistého zisku meziročně o 13 % na 1,4 miliardy Kč v důsledku vyššího výnosu z jednorázového prodeje aktiv v roce 2012. Čisté výnosy z úroků dosáhly 3,1 miliardy Kč, což značí pokles o 3,8 %. „Pokles čistého výnosu z úroků odráží vývoj trhu s rekordně nízkými úrokovými sazbami a velmi konkurenčním prostředím a to jak v oblasti půjček, tak i vkladů," řekl Gregor Hofstaetter-Pobst, finanční ředitel UniCredit Bank. Kapitálová přiměřenost se zvýšila z 15,51 % na 16,11 %.

Pohledávky za klienty vzrostly o 3,6 % na téměř 190 miliard Kč, k čemuž velmi přispělo retailové bankovnictví. Objem poskytnutých úvěrů se meziročně navýšil o více než 18 %. Bance rostly i čisté výnosy z poplatků a provizí meziročně vzrostly o 13 % na více než 1 miliardu Kč. UniCredit Bank též pokračuje v rozvoji konceptu obchodních míst na bázi franchisové spolupráce a v červnu jich měla 43. Ke konci roku by banka chtěla provozovat až 60 míst.

Podle generálního ředitele UniCredit Bank CR Jiřího Kunerta se ČR by se česká ekonomika mohla pomalu zotavovat. „Z našich analýz vyplývá, že si Česká republika vede na cestě k obnovení růstu relativně dobře. Naše ekonomika je strukturálně zdravá, export zůstává konkurenceschopný a míra zadlužení země je v mezinárodním srovnání nízká. Do budoucna tak hledíme s mírným optimismem.“