Po Brně a Olomouci otevřel franchisový řetězec s farmářskými potravinami Sklizeno už svůj třetí foodie market v Praze.
pondělí
02.09.2013
Franchisová síť Sklizeno otevřela třetí foodie market. Příští rok chce vybudovat supermarkety.
 

Farmářské potraviny mají další prodejní místo. Franchisová síť Sklizeno otevřela v Praze ve Vodičkově ulici svůj třetí foodie market, další dva se nachází v Brně a Olomouci. Jedná se o vlastní provozovnu o rozloze 250 m2 a její příprava trvala půl roku. Na příští rok se Sklizeno rozhodlo vydat ještě dál a v postupné realizaci jsou větší supermarkety s farmářskými potravinami.

Připravované farmářské supermarkety chce společnost soustředit především do velkých měst, v první řadě Praha a Brno. Rozloha obchodu by se měla pohybovat kolem 400 m2. "Na vytvoření supermarketů budeme potřebovat asi 1 rok," říká jednatel Sklizeno David Kukla. Mimo vlastní prodejny, kterých aktuálně provozuje ve 4 jednotkách, se rozvíjí i pomocí franchisových partnerů.

"V současné chvíli Sklizeno provozuje 4 franchisové obchody o rozloze 500 m2. Do konce roku 2013 chystáme otevřít ještě 2 franchisové prodejny," přibližuje plány David Kukla s tím, že zájem o franchisovou licenci Sklizeno je značný, aktuální zájemce může ale společnost uspokojit až na konci roku. Další 2 franchisové projekty chystá firma na začátek roku 2014.