Franchisový koncept 2plus2 Škola matematiky v Polsku už působí na 19 místech, na Ukrajině zatím na 2. Česká republika na svou školu ještě čeká.
pondělí
25.11.2013
2plus2 Škola matematiky sklízí úspěchy na Ukrajině díky franchisantce, kterou zde nalezla. Otevírá v pořadí druhou pobočku.
 

Polský franchisový koncept 2plus2 Škola matematiky otevírá pobočku na Ukrajině ve městě Charkow. Jedná se už o druhou školu, první v městě Dniprospetrovsku byla zprovozněna v srpnu. Společnost pokračuje v hledání franchisantů nejen zde, ale také u nás.

„Na Ukrajině se nám podařilo najít franchisantku, která si náš koncept doslova zamilovala. Dokázala udělat výzkum trhu před otevřením pobočky a teď nám pomáhá s další rozvojem na Ukrajině,“ říká majitel franchisového konceptu Marcin Kruszynski s tím, že první škola si vede dobře a děti si matematiku oblíbili. Sám dodává, že se na ukrajinský trh dívá optimistickým pohledem. Situace v Česku je však zcela odlišná.

Počty jedou

2plus2 Škola matematiky si vybrala Ukrajinu a Českou republiku pro jejich podobnost ve vzdělávacích programech s polským trhem. Zatímco na Ukrajině se franchisa rozjela, v Česku jsou podnikatelé poněkud skeptičtí. „Měli jsme jednoho zájemce, ale ten bohužel od svého zájmu upustil před podpisem smlouvy. Doufáme, že úspěch na Ukrajině ukáže českým podnikatelům, že náš koncept může být úspěšný i v ČR,“ věří Marcin Kruszynski.

A jeho slova potvrzuje i otevření dalších dvou škol v Polsku, a to v lokalitách Bełchatów a Varšava. Na polském trhu učí firma děti základy matematiky už na 19 místech.