Společnost LQZ Czechia se soustředí na vyhledávání klientů firmám, které následně své služby ocení pomocí barteru. Zatím provozuje pobočky v Praze a Opavě.
Středa
28.05.2014
Firmě LQZ Czechia se vyplatilo zaměřit se na barterové služby. Zaměřila se i na franchising a partneři se jí hrnou.
 

Spolupráce na bázi poskytnutí služby za jinou službu, tzv. barter, se na trhu začíná více uplatňovat. Mnohé o tom může říci společnost LQZ Czechia, která pomáhá malým a středním podnikům získávat zakázky, které mohou zprostředkovat prostřednictvím barteru. Loni se firma rozhodla využít i franchisingu, aby se rozšířila do dalších krajů. A vyplatilo se.

Letos už firma našla prvního franchisanta a hlásí se další. „Zájem o naši franchisovou licenci LQZ Czechia zaznamenáváme vysoký. V tuto chvíli jednáme už se 6 zájemci o podepsání smlouvy,“ komentuje úspěchy jednatelka společnosti LQZ Czechia Hana Bendová a dodává, že by mimo Česko ráda našla partnery i za hranicemi. V úvahu připadá Slovensko a Polsko. „Máme asi 15 zájemců o master-licenci v Polsku, ale v tuto chvíli je vše v jednání,“ přibližuje plány Hana Bendová.

Obchodům na základě barterové výměny se daří. „Loňský rok se společnosti dařilo vykazovat růstové hodnoty. Začátek letošního roku ukázal mnohem lepší výsledky a předpokládáme, že náš růst bude nadále pokračovat,“ přibližuje výsledky Hana Bendová. Pro letošní rok firma plánuje nalézt master-franchisanty v Polsku a na Slovensku a u nás chce prodat alespoň 5 franchisových licencí.